Canfali Marina Alta

Fòrum autonòmic sobre la lluita contra la discriminació i els delictes d'odi a Dénia

  • Foro autonómico sobre la lucha contra la discriminación y los delitos de odio en Dénia
  • Foro autonómico sobre la lucha contra la discriminación y los delitos de odio en Dénia
  30/10/2018

 
El Fòrum autonòmic per a la seguretat centrat en la lluita contra la discriminació i els delictes d'odi, organitzat per la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb l'Observatori Valencià contra la LGTBIfobia i l'entitat Diversitat, se celebra a Dénia els dies 29 i 30 d'octubre.
Ahir a la vesprada va tenir lloc l'acte d'obertura, amb la participació de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i el director de l'Observatori valencià contra la LGTBIfobia, Toño Abad.

El fòrum va dirigit a Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, jutges i magistrats, fiscals, advocats, professionals de serveis socials, i col·lectius i associacions sensibilitzats en aquesta matèria.

Després de l'acte d'inauguració es va celebrar una taula de debat sobre els delictes d'odi en l'àmbit de l'actuació judicial, amb la participació de magistrats i fiscals. Posteriorment, en un panell d'experts es va abordar l'atenció a les víctimes de delictes d'oci per LGTBIfobia de la mà dels directors dels observatoris valencià, català i madrileny.
 
La jornada va finalitzar amb una taula específicament policial en què van participar especialistes en la lluita contra els delictes d'odi com el racisme, la xenofòbia, la aporofobia, LGTBIfobia i altres expressions de violència discriminatòria.

En la jornada d'avui es tractaran els discursos d'oci i la llibertat d'expressió i les bones pràctiques en l'administració policial. Després de l'exposició de conclusions, el fòrum autonòmic per a la seguretat es clausurarà a les 20.30 hores amb la intervenció del director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el regidor de Seguretat Ciutadana de Dénia, Javier Scotto.

Cercar notícies
Agenda