Gasterra coordina la presència de la Universitat d'Alacant en un màster internacional a Parma

Gasterra coordina la presencia de la Universidad de Alicante en un máster internacional en Parma
  09/11/2020

La Universitat d'Alacant participarà en el Màster in Food City Design que ha impulsat la Universitat de Parma, amb la col·laboració de les universitats d'Alacant (coordinada la seua participació des del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA), Bergen (Noruega) i Mid Sweden University (Suècia). Els continguts formatius del Màster, coordinat per l'Escola d'Estudis Avançats en Alimentació i Nutrició de la Universitat de Parma, posen el focus en la promoció de les cadenes de valor alimentàries locals sostenibles. La iniciativa s'emmarca en el context de les activitats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESC0, de la qual forma part el projecte Dénia-Marina Alta Tasting Life. Es cursaran un total de 60 crèdits ECTS i la llengua vehicular serà l'anglés.

Per part de la Universitat d'Alacant participaran els professors Samuel Ortiz Pérez, del Departament de Geografia Humana, qui s'encarregara d'impartir els continguts del mòdul de Turisme Gastronòmic i desenvolupament local (Food Tourism and Local Development); María Hernández Hernández, del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física, qui impartirà els continguts referits al mòdul Paisatge Gastronòmic i Ciutats (Gastronomic Lanscape and Cities); Antonio Belda Antolí, del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, qui s'encarregarà del mòdul Biodiversitat, Agricultura i Alimentació Tradicional (Biodiversity, Agriculuture and Traditional Food); i Eva María Trescastro López i Ana Zaragoza Martí, dels Departament d'Infermeria Comunitària. Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència i Infermeria, que impartiran el mòdul Polítiques alimentàries i educació (Food and Education Policies).

Es tracta d'una aliança de colaboració estratègica, centrada en la formació d'experts en matèria d'alimentació sustentable, que pot ajudar en la consecució de molts dels objectius de l'agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a més d'impulsar una gastronomia de proximitat, sostenible, saludable i compromesa amb el territori.

 

<<< Tornar a la portada