Canfali Marina Alta

Gata i Pedreguer consoliden el servei mancomunitat de Protecció Civil amb la campanya conjunta de prevenció d’incendis

Gata y Pedreguer consolidan el servicio mancomunidad de Protección Civil con la campaña conjunta de prevención de incendios
  18/05/2020
Vora quaranta voluntaris d’ambdós municipis vigilaran les muntanyes

Els ajuntaments de Gata i Pedreguer han posat en marxa la campanya Previfoc amb un servei conjunt de vora quaranta voluntaris de Protecció Civil d’ambdúes poblacions que efectuaran la vigilància durant els pròxims mesos. El servei ha estat presentat este dilluns a la terrassa del Centre Social de Gata, amb la presència dels alcaldes de Gata i Pedreguer, Josep Francesc Signes i Sergi Ferrús, respectivament, a més del regidor de Governació de Gata, JoanVi Vallés, el cap de la Policia Local de Gata, Jonathan Muñoz, i una representació dels voluntaris de Protecció Civil.

Enguany s’ha avançat la campanya de prevenció d’incendis en els dos termes municipals que es va posar en marxa la passada setmana. amb dos torns de voluntaris i un total de 14 hores diàries. Així mateix, el col·lectiu de voluntariat atén altres col·laboració derivades de la pandèmia, com ara la difusió de bàndols informatius, o repartiment de medicaments, aliments, o mascaretes, entre d’altres.

La campanya Previfoc està dotada amb 38 voluntaris, 4 vehicles (3 cotxes i 1 moto), 5 terminals TETRA de Conselleria i sistemes digitals de comunicació entre els voluntaris. La base operativa s’ha fixat a la seu de Protecció Civil de Gata.

El passat mes de gener es va fer oficial el treball com un únic servei entre els dos grups de Protecció Civil de Gata i Pedreguer, amb una estructura única de comandaments i treball conjunt de preventius. Tanmateix, des de finals de 2018 ja venien intervenint junts a través d’un conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments. Durant 2019 es va treballar de manera mancomunada i es va donar forma al nou servei de Protecció Civil comú per als dos municipis.

Cercar notícies
Agenda