Gata no celebrarà el Misteri de Reis Mags però reforçarà altres actes al voltant de la festa

Gata no celebrarà el Misteri de Reis Mags però reforçarà altres actes al voltant de la festa
  30/10/2020

La Comissió de Reis i la Regidoria de Festes, desprès moltes reunions, han acordat que en el 2021 no es representarà el Misteri de Reis de Gata que té lloc cada 5 de gener. La pandèmia del Coronavirus fa inviable aquesta celebració multitudinària, ja que no es poden garantir les mesures de seguretat que l’actual situació demanda, tant per als participants com per al públic.

No obstant, aquesta festa d’arrelada tradició al poble, que enguany celebraria la seua 53 edició, no pot passar desapercebuda per al veïnat de Gata. Per això s’han proposat activitats alternatives per mantindre viva la màgia dels Reis de Gata, i reinventar algunes de les que ja es feien.

Així, la recollida de cartes enguany serà més màgica, si cap, ja que els visirs reials recorreran els carrers del poble, la vesprada del 27 de desembre a partir de les 18 h, recollint les missives de xiquetes i xiquets casa per casa.

Els missatgers reials tampoc faltaran a la cita al capvespre del dia 4 de gener anunciant l’arribada dels tres Reis d’Orient.

La vesprada del dia 5 de gener també mantindrà una de les peculiaritats de la festa de Reis de Gata, ja que sí que es realitzarà el repartiment de paquets de porta a porta adoptant totes les mesures necessàries per fer-ho amb seguretat.

A més a més, des de la Regidoria de Festes s’està preparant algunes sorpreses per viure la festa des de dins i mantindre viva la màgia del Misteri de Reis de Gata.

<<< Tornar a la portada