Gata promou accions contra l’ús de botelles de plàstic per a l’aigua

Gata promueve acciones contra el uso de botellas de plástico para el agua
  22/03/2022

L’Ajuntament de Gata, amb motiu de la celebració del Dia de l’Aigua, ha posat en marxa aquest dimarts una sèrie d’accions per a reivindicar el dret de l’aigua i el seu sanejament, dins de la campanya de Comunitat Blava -de la que forma part el municipi- que promou el seu consum d’aixeta. La iniciativa impulsada des de l’Ajuntament té com ha objectiu fomentar el consum de l’aigua d’aixeta i l’eliminació progressiva del plàstic d'un sol ús.
    La primera acció ha estat dirigida a l’alumnat de l’IES. Es tracta de fomentar que deixen d'utilitzar botelles d'un sol ús i per tant, a l'hora de l'esplai, a totes les persones que portaren una botella de plàstic, que es dipositarà en un contenidor groc, se'ls canviarà per un bidó esportiu que poden reutilitzar i omplir en les dos fonts d'aigua filtrada que s'han instal·lat en el centre.     
    L’altra acció ha estat encaminada a la població en general. Durant tot el matí, a les portes de l’Ajuntament, s’han canviat els envasos de plàstic per botelles de vidre reutilitzable. 
    Enguany, dins del Dia de l’Aigua, s’ha fet una menció especial a les aigües subterrànies. Encara que no siguin visibles, les aigües subterrànies proveeixen més del 31% de la població espanyola, alimenten les aigües superficials i constitueixen un recurs fonamental per a l’agricultura i a la indústria. 
    Però la seva sostenibilitat està en greu perill. El canvi climàtic fa que cada vegada hi haja una recàrrega més petita, ja que l’aigua extreta s’incrementa cada any, i la contaminació difusa fa que esdevinga inservible per al consum humà i per al manteniment de la qualitat ambiental.

<<< Tornar a la portada