Gata rescata les Festes del Santíssim Crist amb totes les seues tradicions

Gata rescata les Festes del Santíssim Crist amb totes les seues tradicions
  26/07/2022

Gata es prepara per recuperar les seues festes patronals dedicaques al Santíssim Crist del Calvari que se celebraran del 28 de juliol fins al 6 d’agost, amb un complet programa que ha estat preparat per la Comissió de Festes 2022 amb el suport de l'Ajuntament de Gata. El pregó de festes serà pronunciat pel periodista gater Francesc Arabí.

La festa arrancarà dijous 28 de juliol amb la baixada de la imatge del patró des del Calvari. Divendres 29 arrancarà la jornada amb l’entada de la murta i, a les 13.30 hores, tindrà lloc el pregó. Ja per la nit prendran protagonisme la Quintà Infantil 2022 i les dues quintes majors, L’Esvaró 2021, i La Rebrotà 2022, en el festival de presentació que tindrà lloc al Grup Escolar a partir de les 23 hores.

Dissabte 30 de juliol començaran els bous al carrer, amb entrada a les 8 del matí i solta de vaques. Tot seguit, la comissió repartirà esmorzar. A les 13 h s’estrenarà el cicle Bous a banda que encetarà el grup musical Black Glitter al baret del recinte taurí. Cada dia, fins divendres, passaran per l'escenari diferents grups locals i comarcals com Tremp, Oxigen, Eñe, LoliPop, entre d’altres.

A la vesprada s'inaugurarà el recinte taurí a les 18.30 hores amb la participació de les quintades i demés assistents, acompanyats per la Xaranga i la Gatukada. A continuació hi haurà una entrada de bous i solta de bous i vaques.

A la nit s’inauguraran les barraques a la Plaça Nova, amb l’actuació del grup la Sede.

Diumenge tindrà lloc la desfilada de carrosses, que partirà a partir de les 19.30 hores des del grup escolar. Per la nit, a les 23 hores la Plaça Nova acollirà l’espectacle de tribut a Mecano Entre el cielo y el suelo.

La Nit de les Paelles, un dels actes més multitudinaris de les festes, s’ha programat enguany pel dilluns 1 d’agost i comptarà amb l'actuació de l'orquestra Mònaco a l'esplanada del grup escolar

El dia de les xiquetes i xiquets se celebrarà dimarts 2 d'agost amb parc aquàtic a les 11 hores al Passeig d’Alacant, i a la vesprada hi haurà carretons. A la nit el Grup Espeleològic Gatense no falta a la cita amb la Marxa Nocturna de regularitat per parelles.

Dimecres 3 d'agost serà el dia de les quintades quan, des de bon matí, les diferents quintes començaran la seua activitat amb les despertades, cercaviles, xarangues. La festa continuarà durant tota la jornada.

Dins de la programació, per a dijous 4 d'agost destaca el Gran Prix, a la vesprada i, a la nit, una cordà infantil i tot seguit el correfoc de la mà de la colla Dimonis Polopins.

També els majors tenen el seu dia, divendres 5 d'agost, amb ball a la vesprada, l'ofrena de flors, la revetlla amb la Banda Unió Musical de Gata I el colofó que el posarà la tradicional Cordà a l'antic camp de futbol. Aquest dia el trinquet Xiquet de Gata acollirà una gran partida professional que enfrontarà a Genovés II, Nacho i Carlos contra Giner, Tomás II i Oltra.

Dissabte 6 d'agost, dia del Santíssim Crist, conclouran les festes amb la processó de pujada del Crist i un gran castell de focs d'artifici a càrrec de la pirotècnia Ricasa.

 

EL PROGRAMA 

 

DIJOUS 28 

- A les19 h.: Concentració a l’ermita del Calvari de quint@s infantils de 2021, quint@s majors 2019 i població en general.

- A les 19.30 h.: Missa i última novena. Benedicció de la insígnia del Santíssim Crist i col•locació a la Comissió de Festes 2022, als quin@s infantils 2022, als quint@s majors 2021 i als quint@s majors 2022. Després, processó de la Baixada del Santíssim Crist del Calvari acompanyada per la Colla de Dolçainers i Tabaleters EL MONTGÓ i la Banda Unió Musical de Gata. Es dispararan les 21 Salves, que ens recordaran que el Santíssim Crist del Calvari ja es troba de camí al poble. Salves patrocinades per: Jaime Signes Soler S.L.

A continuació i en la mateixa plaça de l’església, volteig general de campanes i disparada de focs artificials per la Pirotècnia Ricasa.

- A les 23 h.: Primera i segona eliminatòria del Campionat de Truc a l’antic camp de futbol, organitzat per la Comissió de 2023.

23:30 h. Assaig del festival de la quintà infantil 2022 “Més festa i menys divisions“. A continuació, assaig dels quint@s majors 2021 “L´Esvaró“ i 2022 “La Rebrotà“.

 

DIVENDRES 29 

- A les 10.30 h.: Concentració de carros i cavalls a l’antic camp de futbol, amb la participació de quint@s infantils i quint@s majors i tots el veïns que ho desitgen.

- A les 11 h.: Entrada de la murta, que recorrerà els diferents carrers del poble, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters EL MONTGÓ. Repartiment de cervesa “Estrella Galicia” per a tothom patrocinada pel Pub Kiros.

- A les 13 h.: Volteig general de campanes que ens recordaran a tots que el Santíssim Crist està a l’església i Gata ja està en festes.

- A les 13.30 h.: Pregó Popular per part de Francesc Arabí Arabí (Periodista) a l’Ajuntament. A continuació es repartirà cervesa, patrocinada per: Francisco Tomas e Hijos S.L.

22:00 h. Concentració a la plaça Nova de quint@s infantils i quint@s majors 2021 i 2022 per anar fins al Grup Escolar, passant abans per l’Ajuntament per arreplegar els representants de l’any 2019, festeres visitants i autoritats locals i veïns acompanyats de l’Associació Musical Coda i la Banda Unió Musical de Gata.

- A les 23 h.: Presentació de la QUINTÀ infantil 2022 “Més festa i menys divisions” i Proclamació dels representants.

A continuació, presentació de la QUINTÀ 2021 “L’Esvaró” i de la QUINTÀ 2022 “La Rebrotà” i proclamació dels corresponents representants.

En acabar el festival, a l’antic camp de futbol tindrà lloc “Festa Remember” de la mà de Dj Gari i Dj Alberto, fins que el cos aguante.

 

DISSABTE 30

- A les 7 h.: Primera despertà de festes a càrrec dels quint@s majors.

- A les 8 h.: Primera entrà de bous i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES. En finalitzar hi haurà ESMORZAR POPULAR al corro dels bous amb repartiment de coques i cervesa a càrrec del la Comissió de Festes 2022.

- A les 12 h.: Degustació de cassalla fins les 14:00 h. al baret de la Comissió, a l’antic camp de futbol, on es podran provar diferents i selectes varietats de cassalles.

- A les 13 h.: “Bous a banda” amb el grup Black Glitter al baret de la Comissió, patrocinat per la Comissió de Festes 2022 i organitzat per Gatafanclub.

- A les18 h.: Concentració al carrer La Pau dels quint@s infantils i quint@s majors i poble en general, per a participar en la inauguració.

- A les 18.30 h.: Inauguració oficial del corro del bous, amb la participació dels quint@s infantils, quint@s majors i Comissió de festes 2022 acompanyats per la BATUKADA i XARANGUES.

- A les 19 h.: Entrada de bous de la ramaderia LA PALOMA.

- A les 19.30 h.: Solta de vaques i bou de la ramaderia ELS COVES. 

- A les 22 h.: Inauguració oficial de les barraques.

- A les 23 h. Ball a la plaça Nova amb l’orquestra La Sede. “Festa Andalusa” i, aprofitant que tots anem amb les nostres millors indumentàries flamenques, la Comissió de Festes 2022 repartirà Rebujitos a tots els assistents. S’entregarà un obsequi a la parella més “resalada”. Al llarg del ball es donaran a conéixer els premis de les millors barraques decorades.

 

DIUMENGE 31

- A les 8 h.: Despertà a càrrec dels quint@s majors.

- A les 13 h.: “Bous a banda” amb el grup Tremp, al baret dels bous, patrocinat per la Comissió de festes i organitzat per Gatafanclub.

- A les 19 h.: Concentració de carrosses i grups a peu a l’esplanada del Grup Escolar per a la desfilada de carrosses que serà amenitzada per la Batukada, Xarangues, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Montgó i Banda Unió Musical de Gata.

- A les 19.30 h.: Desfilada de carrosses.

- A les 22 h.: Sopar a les barraques.

  - A les 23 h.: Espectacle musical a la Plaça Nova, recordant uns dels grups més punters del Pop dels anys 80 i 90 amb el tribut a MECANO, “Entre el Cielo y el Suelo”.

- A la 1 h.: Solta de vaques i bou de la ramaderia LA PALOMA.

 

DILLUNS 1 D’AGOST

- A les 8 h.:  Despertà a càrrec dels quint@s majors.

- A les 12 h.: Solta de vaques i bou de la ramaderia CRESPO.

- A les 17 h.: Ral.li Humorístic per tot el poble, amb diferents i divertides proves perquè tots els participants passen una vesprada molt divertida. Organitza: Comissió 2022 i col•labora: Futbet Femení Gata. Recordeu que hi haurà premi al guanyador així com a la millor disfressa.

- A les 17.30 h.: Concentració de menuts i grans, acompanyats pels Quint@s infantils 2022 a la Plaça Nova des d’on començarà l’actuació del teatre de carrer itinerant “Aventura Prehistórica” a càrrec d’Espectacles David, subvencionat per la DIPUTACIÓ D’ALACANT “CAMPANYA DE MÚSICA I TEATRE 2022” .

- A les 19 h.: Entrada de bous de la ramaderia ELS COVES.

- A les 19.30 h.: Solta de vaques i bou de la ramadería CRESPO.

- A les 19.30 h.: Taller de còctels sense alcohol per a tots els joves que vulguen participar, en la zona d’entrada al Poliesportiu. Patrocina: Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Gata.

- A les 22 h.: Nit de paelles a l’esplanada del Grup Escolar, amenitzada amb l’espectacular orquestra MONACO amb moltes sorpreses i una espectacular Monaco Party.

 

DIMARTS 2 D’AGOST

- A les 8 h.: Despertà a càrrec dels quint@s majors.

- A les 10 h.: Concentració dels quint@s infantils 2022 a la Plaça Nova per a començar la despertà infantil. (Recordeu que cal dur tot tipus d’utensilis per a fer soroll).

- A les 11 h.: Refrescant PARC AQUÀTIC a l’avinguda Alacant, amb diferents inflables. Tobogán Destroyer, festa de l’espuma durant el parc i diversió assegurada per als xiquets de qualsevol edat d’Espectacles l’Afició. (Cal dur flotador per al tobogan Destroyer). La Comissió repartirà polos per combatre la calor.

- A les 13 h.: “Bous a banda” amb el grup Grupo Eñe al baret de la Comissió, patrocinat per la Comissió de Festes 2022 i organitzat per Gatafanclub.

- A les 14 h.: Dinar al Centre Social per a la Quintà Infantil 2022 “Més festes i menys divisions.” Patrocinat per la Comissió de festes 2022.

- A les 16 h.: Gran actuació per a tots els xiquets del poble, del mag Magic John amb l’espectacle: FANTASY OF MAGIC, en el Centre Social.

- A les 18 h.: Entrada de Carretons per als toreros més menuts de la casa i espectacular solta de carretons al corro dels bous i carretó embolat. Carretons patrocinats per: Signes Hats.

En el mateix recinte taurí es repartirà “Aigua Limón” per als més menuts, patrocinat per Ca el Tramusser. 

- A la mateixa hora: Concentració de tots els participants a l’antiga Cas d’on partirà La Gran Camionà que recorrerà els carrers de la zona de Les Sorts.

- A les19 h.: Entrada de bous de la ramaderia ASENSI.

- A les 19.30 h.: Solta de vaques i bou de la ramaderia LA PALOMA.

- A les 22 h.: Sopar a les barraques.

- A les 22 h.: Marxa Nocturna de regularitat per parelles organitzada pel Grup Espeleològic Gatense amb eixida des del seu centre.

- A les 23 h.: Ball de DISFRESSES en la Plaça Nova amb premi a les millors disfresses. El ball estarà amenitzat per l’espectacular orquestra No Comment.

- A les 0 h.: Concentració de quadrilles, parelles i públic en general que vulga participar en la nit de les disfresses, en la Placeta de Vicari, d’on començarà un passacarrer fins a la Plaça Nova, acompanyats de música i diversió per part de la Batukada de Gata.

 

DIMECRES 3 D’AGOST

- A les 8 h.: Despertà a càrrec dels quint@s 2021-2022 i totes les quintades que vulguen participar.

- A les 13 h.: “Bous a banda” amb el grup Lol i Pop al baret dels bous, patrocinat per la Comissió de festes i organitzat per Gatafanclub.

- A les 18.30 h.: Vesprada musical a càrrec dels Dj’s residents Inma, Ernesto, Llácer i Rafa, al Carrer Sant Miquel, fins que el cos aguante.

- A les 22 h.: Sopar a les barraques.

- A les 23 h.: Nit de diversió per a tot el públic i per a les Quintades i Quadrilles en especial, amb un espectacular karaoke, a la plaça Nova.

 

DIJOUS 4 D’AGOST

- A les 8 h.: Despertà a càrrec dels quint@s majors.

- A les 12 h.: Solta de vaques i bou de la ramaderia CRESPO.

- A les 18 h.: GRAN PRIX per a tots els joves i públic en general amb ganes de diversió en la zona de les Sorts. (Hi haurà premi a l’equip guanyador).

- A les 19 h.: Entrada de bous de la ramaderia CRESPO.

19:30 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia ASENSI.

  - A les 22 h.: Sopar a les barraques.

- A les 23 h.: Ball a la plaça nova amb el grup Abierto 24 Horas.

- A les 23.30 h.: Cordà infantil al carrer Signes per a xiquets/es de 8 a14 anys que tinguen el carnet CRE, amb vestimenta adequada per a l’ocasió, ulleres que protegisquen els ulls i barret que no siga inflamable (a ser possible de cotó) i guants.

- A la 1 h.: Espectacular Correfoc a càrrec de la Colla Dimonis Polopins, acompanyats de colla de Dolçaina i Tabalet.

El Correfoc començarà al carrer La Pau i acabarà a l’avinguda d’Alacant amb un apoteòsic final pirotècnic. En acabar, solta de vaques i bou de la ramaderia ASENSI. En la zona de les Sorts, gaudirem d’una gran Festa Disco amb Dj Sergio Perez.

 

DIVENDRES 5 D’AGOST

- A les 8 h.: Despertà a càrrec dels quint@s 2021-2022.

- A les 12 h.: Solemne missa en acció de gràcies per als majors del nostre poble.

- A les 13 h.: Cervesa a GOGO per a tots els assistents i repartiment de Montaditos amb embotits selectes del nostre poble a la plaça Nova. Gaudirem del Grup de Danses La Llata.

- A les 13 h.: “Bous a banda” amb el grup “Oxigen“ al baret de la Comissió, patrocinat per la Comissió de festes 2022 i organitzat per Gatafanclub.

- A les13.30 h.: La Comissió oferirà un Vi d’honor per als majors del poble al Centre Social. Hi haurà ball perquè els nostres majors puguen gaudir una bona estona en el seu dia.

- A les 17 h.: Partida de Pilota de categoria juvenil al Trinquet Xiquet de Gata, entre Capellino i Pizarro II contra Santi i Arabí.

- A les 18 h.: Gran Partida de pilota professional entre Genovés II, Nacho i Carlos contra Giner, Tomás II i Oltra (feridor) al Trinquet “Xiquet de Gata”. Organitza: Club de Pilota Gata. Patrocinat per l’Ajuntament de Gata.

- A les 19.30 h.: Concentració a la plaça Nova de quint@s infantils i quint@s majors 2021-2022, penyes, associacions i públic en general per a participar en l’Ofrena Floral al Santíssim Crist del Calvari, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Montgó.

- A les 23 h.: Concert de la Revetla. La Banda Unió Musical de Gata ens oferirà un any més un espectacular concert a la plaça de l’Església, acompanyats dels representants dels Quint@s 2021-2022, autoritats, Comissió de festes 2022 i públic en general

En finalitzar es dispararà la CORDÀ a l’antic camp de futbol a càrrec de la Pirotècnia RICASA.

 

DISSABTE 6 D’AGOST

- A les 8 h.: Despertà a càrrec de la Comissió de Festes 2022.

- A les 10 h.: Cercavila de la Banda Unió Musical de Gata per diferents carrers del poble.

- A les 11 h.: Cercavila de la Banda Unió Musical de Gata, per arreplegar els representants dels Quint@s infantils i Quint@s majors.

- A les 12 h.: Solemne Missa Major en honor al Santíssim Crist del Calvari amb la participació del Cor Grup Serrillàs de Gata.

En acabar la missa, atronador bombardeig aeri per la Pirotècnia Ricasa.

Tot seguit, Vi d’honor al Centre Social, on es farà entrega dels diferents premis (carrosses, disfresses, carrers…).

- A les 19.30 h.: Missa i, a continuació, solemne processó per a acompanyar el Santíssim Crist des de l’església fins a l’ermita del calvari acompanyats per la Colla de Dolçainers i tabaleters El Montgó, Associació Musical Coda i la Banda Unió Musical de Gata. En acabar, la Pirotècnia Ricasa dispararà un espectacular castell de focs artificials per a posar fi a les Festes de Gata 2022.

 

<<< Tornar a la portada