Gata se suma al Fons Valencià per la Solidaritat

Gata se suma al Fons Valencià per la Solidaritat
  13/04/2023

L'Ajuntament de Gata ha acordat per unanimitat l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, una entitat municipalista que aglutina esforços i recursos amb l’objectiu d’erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament. L’Ajuntament  ha designat com a representants d’aquesta institució a l’alcalde, Josep Francesc Signes, i al primer tinent d’alcalde, Antonio José Signes, com a titular i suplent respectivament.

Amb aquesta ascció, Gata manifesta la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscient de la seua transcendència en la construcció d’una societat més humana, justa, sostenible i democràtica.

L’Ajuntament assumeix, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació de Gata, el Fons Valencià per la Solidaritat augmenta el nombre de socis a 141, sent d’aquests 132 ajuntaments i 9 mancomunitats de la Comunitat Valenciana, continuant amb la tendència d’increment de socis. També s’augmenta la presència al Fons d’entitats locals de la província d’Alacant.

El president del Fons i regidor de Vila-real, Álvaro Escorihuela, ha expressat la seua satisfacció per l’adhesió de Gata de Gorgos “que consolida el creixement del Fons a la província d’Alacant i reforça el compromís del municipalisme alicantí solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just i sostenible dels països empobrits”.

Per la seua banda, l’alcalde ha incidit en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari del seu municipi i del seu veïnat, així com del compromís que aquest té amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

<<< Tornar a la portada