Gran desplegament en la Nit dels Focs de Fogueres de Xàbia: tan sols 10 persones ateses per cremades lleus

Gran desplegament en la Nit dels Focs de Fogueres de Xàbia: tan sols 10 persones ateses per cremades lleus
  24/06/2024

La Policia Local de Xàbia ha xifrat en més de 19.000 persones les que van participar aquest passat diumenge en la màgica Nit dels Focs de Sant Joan, festa declarada d'Interés Turístic Local, que es va desenvolupar amb normalitat i que va concloure amb un gran correfoc que va encendre els carrers del Centre Històric.
    La Policia va preparar un dispositiu especial format per 16 agents del cos de seguretat local, 16 voluntaris de Protecció Civil, 8 Voluntaris de Balcó a la Mar, i 5 Guàrdies Civils. També va haver-hi 4 ambulàncies amb dotació de personal de la Creu Roja, 1 4x4 amb dotació i farmaciola també de Creu Roja; 2 ambulàncies d'Amics Europeus amb personal sanitario i 3 autobombes de Protecció Civil, a més d'una dotació dels Bombers del Consorci Provincial. 
    Els càlculs que han realitzat des de la Policia situen entre 19.000 i 19.550 les persones que van participar en la “*botà dels focs” des del Portal del Clot fins al Raval de Baix, on estava la foguera de trastos vells. Per part seua, durant el correfoc la participació va ser d'entre 7.500 i 7.735 persones. Si bé la xifra es va doblegar en arribar a la plaça de la Constitució, en el punt final del correfoc, amb més de 13.500 persones. 
    Segons les xifres que ha aportat la Policia Local, van ser ateses 10 persones amb cremades de caràcter lleu, i altres tres van rebre atenció sanitària per qüestions també de de caràcter lleu. 

GRAN NIT DELS FOCS

    La Nit dels Focs de Sant Joan, festa declarada d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana, és la nit màgica de les festes de Fogueres, i se celebra en la vespra de Sant Joan. Tots els veïns i veïnes, s'uneixen als cinquens, presidents, reines i dames per a saltar els 7 set focs que s'estenen al llarg del recorregut per les rondes del Centre Històric. La corona de vidriella i un grapat de faves formen part del ritual per a complir amb els nous desitjos. La festa ha estat organitzat per la Comissió de Fogueres i la col·laboració de la Quintà 25 aniversari “Molta festa i poc trellat”.
    Cadascun dels focs els encenen els càrrecs del 2024, el primer (en el Portal del Clot) el va encendre la reina, Angela Tachó, així fins a arribar al Raval de Baix, on està la foguera de trastos Vells. És en aquesta foguera on tots els veïns i veïnes llancen les corones de vidriella, un símbol pel qual es crema tot el dolent i es dona pas al bo. 
    En finalitzar la Cremà de la Foguera de trastos vells, un gran correfoc va recórrer els carrers del Centre Històric fins a aconseguir la plaça de la Constitució, on la festa va continuar amb una discomóvil.

<<< Tornar a la portada