Gran èxit de participació en el curs “Makers i Noves Tecnologies”  de la UNED

Gran éxito de participación en el curso “Makers y Nuevas Tecnologías”
  01/03/2021

El curs d'extensió universitària titulat Makers i Noves Tecnologies ha comptat amb gran èxit de participació, a causa del seu caràcter innovador. Es va celebrar a la UNED Dénia a la fi de febrer i va tindre com a objecte l'aproximar a l'estudiantat al moviment cultural "maker" per a conéixer com han sigut i són les seues implicacions en la societat així com introduir-los en algunes de les seues eines bàsiques.

El taller es va desenvolupar en línia, tenint l'alumnat també la possibilitat de veure i estudiar el contingut posteriorment en diferit. Aquesta activitat està relacionada amb els objectius núm. 9 i 12 dels Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides. 

Les conferències van ser impartides per Rafael Luque Battistutta, tècnic en Informàtica, administrador de Xarxes i coordinador "Makers Ajuda 3D Marina Alta" (Gestió pandèmia Covid-19); i per Esther Puig Riera, advocada i professora Tutora UNED de Dénia.

En la vesprada del dimarts 23 es van pronunciar les conferencies “Moviments cultural Maker. Testimoniatge d'un Maker (experiència COVID-19)” i “Moviments Maker en l'Educació. Principis bàsics Opensource, Arduino. Cultura DIY”. En elles es va abordar el concepte de maker origen, la seua evolució i situació actual, es va veure com la filosofia maker està impregnant els nous models d'educació i finalment es va tractar de l'origen del codi lliure anomenat també Open Source. Rafael Luque va comptar el seu testimoniatge i experiència personal en el grup de Makers durant la pandèmia COVID 19 i va destacar la importància del codi lliure. Esther Puig va destacar la necessitat en la societat de disposar d'un grup de persones que estiguen al servei de la comunitat i que siguen capaces de reaccionar ràpidament, com va ocórrer amb els makers en la pandèmia. 

En la jornada següent, els ponents van prosseguir amb les xarrades “Introducció impressores 3D. Robòtica Bàsica” i “Usos i aplicacions impressores 3D. Funcionament Impressores 3D domèstiques” Rafael Luque va explicar les eines que podia utilitzar un maker, entre les quals es troba la impressora 3D, donant exemples pràctics del seu funcionament. Esther Puig va destacar les múltiples utilitats de la impressora 3D com en sanitat, ciència, gastronomia, entre altres.

El dijous, últim dia del curs, es va oferir la xarrada sobre la introducció Disseny 3D i l'activitat pràctiques d'impressions. Durant aquesta vesprada Rafael Luque va mostrar la facilitat amb la qual qualsevol persona que no tinga coneixements previs en disseny 3D, pot realitzar una peça senzilla, dissenyant el mateix una peça en temps real, des del seu ordinador, a través d'una pàgina web de disseny gratuïta.

Des de la UNED destaquen que “va ser un curs molt complet on l'alumnat va poder, no sols aprendre sobre el Moviment Maker sinó també observar en directe com posar-lo en pràctica i els beneficis i àmplies aplicacions que té”.

Els cursos d'extensió universitària es poden seguir de manera en línia o presencial, en directe o en diferit i estan oberts a tots els públics prèvia inscripció.

El 10 i 11 de març tindrà lloc també el curs titulat “L'impacte del Covid en la salut mental: trastorns d'ansietat i depressió”.

<<< Tornar a la portada