Guants verds en el Departament de Salut de Dénia per conscienciar sobre l'Alzheimer

Guantes verdes en el Departamento de Salud de Dénia para concienciar sobre el Alzhéimer
  20/09/2022

El Departament de Salut de Dénia s'uneix aquest dimecres a la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer. Els professionals utilitzaran guants verds durant tota la jornada per a sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la realitat d'aquesta malaltia.

L'Alzheimer afecta a quasi un 40% dels majors de 85 anys, i encara que s'ha avançat en l'abordatge d'aquesta malaltia, encara queda molt camí per fer. 

"Hui dia estem administrant els mateixos fàrmacs que fa una dècada. Milloren els símptomes de la patologia en les seues fases inicials però, desgraciadament; en estadis posteriors, l'alzheimer progressa irremeiablement sense possibilitat de tractament”, explica el cap de Neurologia del Departament de Salut de Dénia, Alexandre García Escrivà. 

Per part seua, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer –AFA- de Teulada, ha programat activitats durant tota la setmana per a la commemoració de l'efemèride. Al llarg de la jornada la terapeuta psicoexpresiva del DSD, Alicia Costa, realitzarà tallers d'habilitats visoperceptivas i memòria visual amb els pacients afectats.

Durant la jornada mundial, AFA Teulada també col·locarà taules informatives en el municipi, a més de llegir un manifest i celebrar una missa en honor a les persones amb Alzheimer. El programa d'activitats culminarà el diumenge amb una marxa benèfica, un concert i un taller de maneig de pacients per a familiars i cuidadors.

Segons el Cap de Neurologia del Departament de Salut de Dénia –DSD-, Alexandre García Escrivà, “a més de l'edat, la petjada genètica o l'abús de tòxics, com l'alcohol o el tabac, són factors coadjuvants per al desenvolupament de qualsevol mena de demència, inclòs l'Alzheimer”.

Els experts asseguren que s'ha avançat molt en les tècniques diagnòstiques per a determinar quin tipus de demència pateix cada pacient.

No obstant això i malgrat la gran inversió internacional que s'està fent en el camp de la investigació per a previndre i tractar la malaltia, en els últims anys no hi ha hagut avanços significatius. Segons García Escrivà, “hui dia estem administrant els mateixos fàrmacs que fa una dècada. Milloren els símptomes de la patologia en les seues fases inicials però, desgraciadament; en estadis posteriors, l'Alzheimer progressa irremeiablement sense possibilitat de tractament”.

<<< Tornar a la portada