Canfali Marina Alta

HLA San Carlos posa en marxa el servei de fisioteràpia invasiva i punció seca

HLA San Carlos pone en marcha el servicio de fisioterapia invasiva y punción seca
  09/05/2019

L'Hospital HLA San Carlos ha ampliat la seua cartera de serveis amb la unitat de fisioteràpia invasiva i punció seca. La punció seca és una tècnica que els fisioterapeutes fan servir per al tractament del dolor i els dèficits de moviment. Els dolors musculars tenen una alta prevalença en la societat actual, David Dolz, fisioterapeuta del centre comenta que "el mal ús, abús i principalment desús de la nostra musculatura en les activitats de la vida diària converteixen a aquesta en una de les principals fonts de dolor ". A Espanya, set de cada deu persones pateixen dolors musculars a la feina, o el que és el mateix, el 74,2% dels treballadors pateix alguna d'aquestes malalties, segons l'última enquesta de l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.

És una tècnica que ha demostrat que té millores clíniques en multitud de patologies i síndromes musculoesquelètics. S'utilitza una agulla seca, sense medicació o injecció, que s'insereix a través de la pell en àrees del múscul, s'ha estudiat principalment en fisioteràpia per al tractament de la síndrome del dolor miofascial, el conjunt de signes i símptomes produïts pels punts gallet miosfasciales que provoquen un focus hiperirritable dins d'una contractura o banda tensa d'un múscul sent dolorós a la compressió, a altres estímuls mecànics, pot causar dolor referit i disfunció motora.

Els danys musculars deriven en contraccions repetitives típiques de moltes activitats de la vida diària i laborals; per exemple, un treball que compte amb pocs descansos, i que aquests no s'aprofitin per fer exercicis de mobilitat pot contribuir a la formació de contractures, a més dels punts gallet són zones amb poca saturació d'oxigen, per això "és important recomanar la realització de pauses i canvis de postura en les nostres activitats laborals i de la vida diària per tal d'evitar sobrecàrregues i donar l'oportunitat a les estructures sobrecarregades de recuperar-se "apunta el fisioterapeuta.

El tractament fisioterapèutic es fonamenta en l'educació al pacient respecte al dolor muscular, una millor comprensió del dolor li pot ajudar a modular-lo. La punció seca és beneficiosa en el control del dolor i funciona a través del que s'ha anomenat analgèsia per estimulació, això és l'aplicació d'un estímul al sistema nerviós que permet alleujar el dolor activant respostes moduladores del dolor del propi cos.
Aquesta tècnica no és l'única amb què compten en el servei de Fisioteràpia invasiva, s'inclouen altres com intervencions educacionals, posturals i de cinesiteràpia activa o de moviment.

Cercar notícies
Agenda