Canfali Marina Alta

HLA San Carlos posa en marxa la primera Unitat Respiratòria de la Marina Alta

HLA San Carlos pone en marcha la primera Unidad Respiratoria de la Marina Alta
  07/02/2019

L'hospital HLA San Carlos de Dénia ha posat en marxa la Unitat Respiratòria, pionera a tota la Marina Alta. Aquesta unitat té com a finalitat prevenir malalties pneumològiques com les derivades del consum de tabac. Aquest hàbit és el responsable de més de set milions de morts al món, de les quals al voltant de sis milions són fumadors i la resta són persones exposades al fum del tabac aliè, segons l'OMS. L'assessorament i la medicació poden duplicar la probabilitat que un fumador que desitja abandonar el tabac ho aconseguisca, però en el camí cap al canvi és fonamental el control i seguiment de la funció pulmonar per prevenir malalties cròniques i càncer.

Una de les tècniques més utilitzades són les proves de funció pulmonar completes (PFP), es tracta d'un estudi indolor per valorar el nivell de fatiga, conèixer la funció pulmonar del pacient abans d'una cirurgia, valorar de forma precoç la malaltia pulmonar i escollir el tractament que millor s'adapte a cada pacient. Les proves de funció pulmonar poden necessitar-les tant fumadors amb antecedents familiars de patologies respiratòries o que hagen patit problemes respiratoris en algun moment de la seua vida, així com els pacients pendents d'intervencions quirúrgiques i aquells que inicien tractaments oncològics, reumatològics o de Medicina Interna, segons la doctora Rosaly Moreno, pneumòloga del centre HLA, es recomana la realització de la prova "perquè permet identificar, l'impacte de les medicacions indicades i l'estudi pre i post operatori de cirurgia toràciques i abdominals".
Aquestes proves respiratòries ajuden a conèixer si el pacient té algun problema per inhalar i exhalar l'aire dels pulmons, si l'oxigen ingressa en el cos correctament, així com realitzar un estudi complet del nivell de fatiga i diagnòstics precoços de malalties respiratòries.

Cercar notícies
Agenda