Igualtat commemorarà el 25N a Pego amb teatre infantil, un audiovisual, demostració de defensa personal i una performance

Igualdad conmemorará el 25N en Pego con teatro infantil, un audiovisual, demostración de defensa personal y una performance
  18/11/2022

La Regidoria d’Igualtat de Pego ultima els actes per a commemorar el Dia Internacional de l’eliminació de violència contra la dona.

Segons ha destacat la responsable de l’àrea, Maria Mercedes Bolta, “enguany s’ha configurat un programa d’actes amb especial protagonisme per a la joventut, ja que seran les futures generacions a qui des de la coeducació correspondrà eradicar del tot aquesta xacra social, que nosaltres hem tractat de combatre amb campanyes de conscienciació i prevenció”. Entre aquestes ha destacat enguany la que des del departament d’Igualtat i la UPC, pretén donar una versió diferent tractant d’implicar al potencial agressor en les estratègies de prevenció, per tal de que una persona que practica la violència de gènere a banda d’afrontar el vessant punitiu tinga l’oportunitat de reinsertar-se.

 

EN PARAL·LEL LA CAMPANYA “APREN A ESTIMAR”

 

En aquesta premissa, les activitats tenen previst començar el dilluns 21 amb la representació escènica de temàtica inclusiva al Teatre Municipal –que compta amb un altra sessió per al dijous 24- i el llançament per les xarxes socials del primer vídeo de la campanya “Apren a estimar”, que anirà reproduint per capítols fins a arribar al 25 de novembre, on ha quedat fixat el plat fort de la commemoració. En aquesta jornada s’ha programat una la concentració dels escolars dels diferents centres educatius a la plaça del Mercat a les 12.30 hores, per a expressar la seua repulsa contra la violència de gènere ambientats amb una performance a càrrec dels alumnes de l’Escola de Teatre de l’Institut, i el lliurament de premis del concurs de cartells convocat per la Regidoria d’Igualtat com a reclam del 25 N. L’acte central del 25 de novembre gira al voltant, una vegada més, de la  la ja tradicional concentració en la plaça Maria Cambrils per a donar lectura a un manifestat davant de la imatge de l’escriptora feminista a les 19.30 hores.

No obstant, la vespra s’ha organitzat una demostració de defensa personal al gimnàs de l’Espai Veïnal a partir de les 18 hores amb la col·laboració del Club Aikido, el qual preveu impartir un curs sobre la matèria a l’entrada de l’any nou.

 

<<< Tornar a la portada