Jesús Pobre camina cap a la sostenibilitat del seu territori 

Jesús Pobre camina hacia la sostenibilidad de su territorio 
  24/08/2022

La Eatim de Jesús Pobre ha iniciat el procés per a elaborar l'Agenda Urbana i Agenda 2030, dos documents que marcaran l’estratègia local que recollirà el model de municipi per a la dècada vinent. Es pretén que les polítiques i projectes municipals estiguen alineats amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU (ODS), posant en valor la gestió sostenible de l'Ajuntament. La finalitat es aconseguir la igualtat entre les persones, protegir el territori i assegurar la prosperitat. 

L'Agenda Urbana 2030 identificarà i prioritzarà les necessitats dels veïns i veïnes del municipi. Per a això, es buscarà la participació ciutadana dels agents socials, econòmics i educatius de l'entitat local, recaptant la seua opinió i involucrant-los en el procés i presa de decisions dels desafiaments de Jesús Pobre per als pròxims anys.

Segons ha indicat l’alcalde, Javier Scotto, “volem que aquests documents guien les nostres polítiques cap a la sostenibilitat i ens permeten estar millor preparats per a poder accedir a les ajudes supramunicipals i a Fons Europeus que ajuden a finançar projectes necessaris per a Jesús Pobre”.

La redacció d'aquests Plans serà sufragada al cent per cent per una subvenció de la Diputació d'Alacant, per la qual cosa l'Entitat Local no haurà d'utilitzar fons propis per a la redacció d'aquests.

La consultora que s'encarregarà de la redacció d'aquests documents, Omawa Huella Ecològica, és especialista en el disseny d'estratègies de sostenibilitat i captació de fons europeus. Aquesta consultora juntament amb la Eatim de Jesús Pobre treballarà entorn del decàleg de l'Agenda Urbana 2030 que contempla l'ordenació i ús racional del territori, la revitalització del municipi, la prevenció i reducció dels efectes del canvi climàtic, la gestió sostenible dels residus i el foment de l'economia circular; afavorir la mobilitat sostenible, fomentar la cohesió social, impulsar l'economia urbana, garantir l'accés a l'habitatge, liderar la innovació digital i millorar la participació i la governança.

 

<<< Tornar a la portada