Joaquín Boscá, la guitarra al servei de la cultura 

  • Joaquín Boscá, la guitarra al servicio de la cultura
  • Joaquín Boscá, la guitarra al servicio de la cultura
  26/06/2022

 

Diverses associacions i músics li agraeixen públicament la labor realitzada durant més de mig segle 

J.V.B.

 

Este senyor, al qual amb tant de mestratge i humilitat se li ha vist tocant la guitarra durant els últims anys en actes culturals, és Joaquín Boscá Bautista. La seua presència és imprescindible en recitals poètics o presentacions de llibres, encara que molts ho valoren per la labor d'ensenyament musical que va desenvolupar durant diverses dècades. Alguns alumnes seus es van convertir en professors, com els germans Vicent i Concha Ballester o Antoñita Abellán. 

L'acte d'agraïment que Joaquín Boscá va rebre divendres passat a la Casa de Cultura de Dénia ha sigut molt merescut. Boscá ve col·laborant de manera desinteressada amb les associacions Poetes de la Marina Alta, Casa d'Andalusia, Vent de Progrés, La Mistelera i altres. Sempre que se li requereix, allí està Boscá amb la seua guitarra per a acompanyar la lectura d'un poema o realitzar una actuació. Per això, aquestes entitats, al costat de diversos músics i ex alumnes, han volgut públicament donar-li les gràcies. 

Nascut a Casablanca, Joaquín Boscá va iniciar la seua formació amb el professor Aurelio Beneroso, arranjador de la versió “Torna a Sorrento”, famosa cançó napolitana, que tantes vegades ha tocat en els últims anys. En 1967, i per motius de treball de la seua família, es trasllada a Dénia. Tenia llavors 24 anys. Poc després, comença a fer classes a joves dianenses. 

L'activitat docent desenvolupada en el col·legi de les Germanes Carmelites va ser intensa, portant a les alumnes a participar en concursos corals i actuar per diferents sales de la Comunitat Valenciana. 

La seua primera actuació pública es va produir en una presentació fallera i va anar a instàncies de Vicent Balaguer. Després van vindre moltes més a la sala del Minigolf dels Gires i en altres sales, amb motiu d'actes benèfics i gales artístiques.

La seua passió és la música clàssica, encara que també aprecia el flamenc, en el qual es va iniciar mentre complia el servei militar. En 2015, va rebre el premi a la divulgació de la guitarra per part de la Nova Companyia de Guitarres de Dénia.

Com va quedar patent en l'acte del passat divendres, Joaquín Boscá està en plena forma i continuarà tocant per als seus amics de Poetes de la Marina Alta o per als qui li ho sol·liciten. I sempre amb la senzillesa que li caracteritza i amb la seua gran capacitat per a comunicar sentiments a través de la música. 

 

 

<<< Tornar a la portada