Joel Montiel i Aida Pérez s’imposen a la categoria reina del Gegant de Pedra d’Ondara 2023

  • Joel Montiel i Aida Pérez s’imposen a la categoria reina del Gegant de Pedra d’Ondara 2023
  • Joel Montiel i Aida Pérez s’imposen a la categoria reina del Gegant de Pedra d’Ondara 2023
  20/02/2023

Els corredors Joel Montiel (Revel) en categoria absoluta masculina i Aida Pérez (Dénia Corre) en la femenina s’han imposat a la modalitat de 21 quilòmetres de la XII edició de la cursa de muntanya Gegant de Pedra d’Ondara amb respectius cronòmetres de 2 hores, 3 minuts i 36 segons, i 2 hores, 30 minuts i 32 segons.

            Ambdós han estat acompanyats a les respectives calaixeres per Federico E. Arribas ( Club Ultra-trail Benidorm) i Llorenç Monserrat (Entrena Benissa Trail Team), i per Ángela Pizarro (Club Córrer Xeraco) i Cindy Van Gerwen (C.A. Publidom).

            Pel que fa a la modalitat de 14 quilómetros el pòdiums han estat configurats en categoria masculina per Ignaci Cardona (Club Atletisme Llebeig Xàbia) amb un temps d’1 hora 15 minuts i 13 segons, David Pérez (Quatre Gats de Ròtova); i Javi Llopis (Entrena Benissa Trail Team); mentre que en categoria femenina ho han fet Belén Leal (Ondara Tri-Esport) amb un temps d’1 hora, 31 minut i 49 segons, Hana Et Tabaa (Grup De Muntanya de Calp), i Antonia Valero (Grup Espeleològic Gata).

            Les classificacions locals han tingut com a protagonistes de a Pau Enguix i Mario Reyes en la cursa més llarga; mentre que en la més curta destacaren per aquest ordre  Albert Ferrer i Salva Martínez en homes i Belén Leal, Paula Tomàs, i Lara Ginestar en dones.

El lliurament de trofeus va tindre lloc a l'àrea de l'alberg municipal, per part de l’alcalde, José Ramiro, la regidora d’Esports, Mar Chesa, i els representants del Club Atletisme Ondara, encapçalats pel seu president, Miguel Moreno.

 

561 PARTICIPANTS

 

            Quant a la participació, l’organització del Club Atletisme Ondara i la Regidoria d’Esports ha informat que finalment prengueren l’eixida 561 persones de les 656 que estaven inscrites. En concret, 148 caminants de 13,5km, 270 corredors de 13,5 quilòmetres, i 143 corredors de 21 quilòmetres gaudiren d’un matí esportiu per travessar la serra des del parc municipal d’Ondara cap als termes de Benimeli, Beniarbeig, Ràfol d'Almúnia i El Verger. Als Ajuntament d’aquests municipis i als particulars que han facilitat l’esdeveniment els organitzador els han dedicat un agraïment al que han sumat a la Policia Local d’Ondara, l’Agrupació de Protecció Civil i la Junta Local d’AECC.

Des del Club Atletisme Ondara s’han congratulat de poder tornar a la normalitat, ja que l'anterior Gegant encara tenia restriccions post-COVID i aquest ha permès  gaudir d'un dia de germanor a la muntanya amb l’ajuda del centenar de voluntaris que tenien escampats per tota la serra per tal de garantir la seguretat i continuïtat de la prova.

 

<<< Tornar a la portada