Jornada per a les empreses sobre l'FP dual en l'IES Maria Ibars

  • Jornada para las empresas sobre la FP dual en el IES Maria Ibars
  • Jornada para las empresas sobre la FP dual en el IES Maria Ibars
  10/06/2022

L'IES Maria Ibars de Dénia ha organitzat aquesta setmana una jornada de sensibilització sobre la Formació Professional Dual dirigida a l'empresariat de la comarca. Amb l'assistència de representants d'unes quaranta empreses, en la jornada es va posar va subratllar el paper i la presència cada vegada major de l'empresa en la formació professional, especialment a partir de l'entrada en vigor de la nova llei d'FP a partir del curs que ve. 

Entre altres qüestions, es va parlar de les bonificacions i beneficis que poden obtindre les empreses que signen convenis d'FP Dual amb els centres educatius, la possibilitat de formar alumnes que s'ajusten a les necessitats de cada empresa amb la intenció de la seua contractació posterior i l'increment de les hores de pràctiques per a l'alumnat, que amb la formació dual es duplica. Per als estudiants dels cicles formatius suposa també la possibilitat d'entrar en contacte amb el mercat laboral i compaginar els estudis amb l'inici d'una vida professional.

L'opció de cursar una FP Dual és ara optativa, “però anem encaminats al fet que siga la norma”, explica Nuria Arenas, cap d'estudis de cicles formatius. En l'IES Maria Ibars, s'ofereix aquesta possibilitat a l'alumnat de les famílies d'Automoció i Administratiu i, a partir del pròxim curs, també a la família d'Electricitat. Els qui opten per la FP Dual, a més de les 400 hores de pràctiques obligatòries de Formació en Centres de Treball (FCT) realitzen altres 400 hores en l'empresa que se certifiquen posteriorment i figuraran en la seua vida laboral.

<<< Tornar a la portada