La cala del Moraig es reobri hui amb un aforament de 400 persones i reserva prèvia

  • La cala del Moraig se reabre al público con un aforo de 400 personas y reserva previa
  • La cala del Moraig se reabre al público con un aforo de 400 personas y reserva previa
  04/07/2020

La cala del Moraig del Poble Nou de Benitatxell es reobri hui dissabte al públic amb certes novetats i mesures de seguretat, com un aforament màxim de 400 persones i l'obligació de reservar prèviament a través de l'App ‘Aparcara’, un sistema capdavanter a la província d'Alacant.

Encara que en aquests moments l'aplicació es troba en fase de proves, ja estarà en ple funcionament a partir de la setmana que ve. De moment, un guàrdia de seguretat privada contractat per l'Ajuntament controlarà els accessos i tancarà les barreres una vegada s'haja completat l'aforament. A més, en uns dies s'espera el reforç de quatre auxiliars de platja contractats per la Generalitat.

Els usuaris hauran d'aparcar el seu vehicle en les zones de pàrquing habilitades en el ‘tallat’, a la part alta de la cala i al costat de l'accés de la ruta delsTestos, i baixar a peu fins a la platja. En aquest tram s'han instal·lat barreres per a impedir l'entrada de cotxes, dues casetes per als controladors i un Punt d'Informació Turística. Únicament es permetrà l'entrada de vehicles d'emergència i autoritzats.

A més, es controlaran també els accessos a la cala delsTestos i la del Llebeig. En elles, es regularà  l'entrada de menors i serà obligatori portar calçat adequat. Aquestes mesures es prenen després dels nombrosos rescats dels últims anys provocats per l'increment d'usuaris i el seu desconeixement del terreny. Es tracta de cales amb accessos de dificultat elevada que compten amb barrancs i trams de descens amb corda sobre paret de roca calcària esvarosa.

<<< Tornar a la portada