La campanya Mas al Riu! retira 260 quilos de residus del riu Alberca

  • La campaña de limpieza Mans al Riu! de Ondara retira 260 kilos de residuos del río Alberca
  • La campaña de limpieza Mans al Riu! de Ondara retira 260 kilos de residuos del río Alberca
  28/09/2020

 

Netejar el llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà d'Ondara ha sigut l'objectiu de la campanya Mans al riu!, que es va realitzar el diumenge, seguint els protocols establits per a previndre contagis per la COVID-19: màscara,  distància social, grups reduïts, higiene de mans, etc. Hi va haver menys participació que l'any passat. Els assistents, guiats per membres del Centre Excursionista d'Ondara, van retirar del  llit del riu 260 quilos de residus.

La neteja es va realitzar des del túnel al passeig de vianants ( direcció poliesportiu) fins passat l'aparcament de la O-30, comprenent tot el  llit del Alberca pel nucli urbà. El Regidor de Medi Ambient d'Ondara, Pere Picornell, ha agraït la seua col.laboració a totes les persones que han participat en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient.

“Mans al Riu!”  va ser una iniciativa  organitzada per Fundació  Limne amb la col.laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ondara , Global Omnium, i l'empresa municipal SINMA Ondara, que és l'encarregada de retirar tots els residus arreplegats i traslladar-los al punt de recollida. Ondara ha sigut un dels trenta municipis valencians que s'han sumat a aquesta campanya  d'arreplegada simultània de residus. La jornada de conservació del llit fluvial d'Ondara va comptar amb la participació de més d'una vintena  de persones, de totes les edats, que van retirar els residus del  llit (principalment, papers, plàstics,  envasos, llandes… inclús una bicicleta,  poals de pintura o un carret de la compra) durant tot el matí del diumenge. Per a culminar la jornada de neteja, l'Ajuntament d'Ondara va oferir un dinar als participants. 

Entre els voluntaris van estar representants de l'equip de govern, el PP i Ciutadans. 

Subscriu-te!