La comarca registra sis morts per COVID-19 i continuen descendint els contagis 

La comarca registra seis muertes por COVID-19 y siguen descendiendo los contagios
  05/03/2021

 

Les dades facilitades ahir per la Conselleria de Sanitat obrin una porta a l'esperança. Encara que el dimarts es van registrar sis defuncions pel coronavirus, ahir no es va notificar cap víctima mortal. A més, el nombre de contagis continua en línia desFcendente. 

Les morts notificades aquesta setmana corresponen a tres veïns de Calp i a uns altres de Xàbia, Ondara i El Verger. Fins ara, 183 persones han perdut la vida a conseqüència de la COVID-19. 

Quant als contagis, tan sols s'han produït 53 nous positius, una xifra que queda molt per davall de les que s'han vingut produint des de principis d'any. La tercera ona sembla que va arribant a la seua fi però no cal confiar-se perquè els nous ceps continuen avançant, especialment l'africana i la britànica. En aquests moments, i d'acord amb les xifres oficials, hi ha 80 casos actius mentre que la incidència acumulat se situa en 46,58 casos per 100.000 habitants.

La situació a l'Hospital de Dénia és molt millor. Ara hi ha 2 malalts amb COVID-19 en l'UCI i 3 pacients en planta. La intenció és que, si la setmana vinent l'UCI continua menys col·lapsada, es reactivarà l'activitat quirúrgica amb les cirurgies programades i les consultes externes.

Mentrestant, la Conselleria prepara el procés de vacunacions massives a partir d'abril. La Marina Alta comptarà amb deu punts de vacunació, que estaran a Dénia, Xàbia, Pego, Ondara, Benissa. Teulada, Calp, Pedreguer, Orba i El Verger. Ja s'ha remés a la gerència del Departament de Salut de Dénia un protocol d'actuació en el qual s'expliquen les condicions que han de complir els centres on s'administraran les vacunes. També s'expliquen els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

<<< Tornar a la portada