La comarca segueix a la baixa en el nombre de contagis per coronavirus

La comarca sigue a la baja en el número de contagios por coronavirus
  18/09/2021

 

Nova oportunitat per a vacunar-se sense cita la setmana que ve

 

La tendència a la baixa en incidència i en el cas de contagis per coronavirus a la Marina Alta es manté. La situació, segons la informació facilitada ahir pels responsables sanitaris als representants dels ajuntaments, sembla controlada. La incidència se situa en 61 positius per cada 100.000 habitants, per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana, i el número d'ingressats en planta a l'Hospital de Dénia era ahir de 4 persones i de 3 en l'UCI, la majoria d'ells no vacunats. 

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquesta setmana 28 nous positius a la comarca. La majoria -24- corresponen a les dades facilitades ahir, que es localitzen a Calp (8), Benissa (8), Xàbia (3), Teulada (2), Gata (1), Pego (1) El Poble Nou de Benitatxell (1). A Dénia no s'ha registrat cap cas. La incidència acumulada és de 59,19 casos per 100.000 habitants. 

200 VACUNATS 

La resposta a la vacunació sense cita prèvia, per a aquells que no van acudir a vacunar-se quan els tocava pel motiu que fora, ha tingut una resposta desigual en els municipis de la comarca. Continuen sent les persones que tenen entre 20 i 40 anys les que menys acudeixen a vacunar-se. En el cas de Dénia, aquesta setmana la resposta ha sigut millor i s'han administrat 200 vacunes sense cita en Llunàtics. La setmana que ve es donarà una nova oportunitat als ressagats en aquest mateix centre (dilluns al matí amb Moderna, dimarts al matí amb Pfizer i dijous a la vesprada també amb Pfizer). Des de l'Ajuntament de Dénia s'ha fet una nova crida a la vacunació. En altres vacunódromos de la comarca també es podrà acudir sense cita.

Quant al còmput total de vacunes inoculades a la Marina Alta, han sigut més de 242.000. Ha rebut la primera dosi el 71% de la població i el 62% la vacuna completa.

En aquests moments es treballa en la programació de l'administració de la tercera dosi a persones immunodeprimides i es planteja la possibilitat de fer-la arribar a l'octubre als ancians de les residències. 

 

 

<<< Tornar a la portada