La comarca suma 4.120 casos en set dies i la incidència segueix disparada

La comarca suma 4.120 casos en siete días y la incidencia sigue disparada
  21/01/2022
Altres 2 morts pel virus a Pedreguer, 1 a Dénia i 1 a Calp/ La situació a l'hospital continua estable però torna a haver ingressat per covid en Pediatria/ La vacunació amb primera dosi en xiquets es completarà el 27 de gener

El covid-19 continua deixant xifres alarmants a la comarca, on la variant ómicron està demostrant el seu alt grau de transmissió. Segons la informació d'última hora aportada ahir pels responsables sanitaris de la Marina Alta, la incidència es desborda i aconsegueix els 5.636 casos per cada 100.000 habitants. Seguim per tant en situació de risc extrems (nivell 4) encara que l'increment de casos es va alentint i tendeix a estabilitzar-se. Amb tot, hi ha hagut que lamentar noves morts a conseqüència del virus: 2 morts a Pedreguer, 1 a Dénia i 1 a Calp, per la qual cosa el número de muiertes des que va començar la pandèmia s'acosta ja als 300 (229). En només set dies, s'han comptabilitzat 4.120 positius. Omicron no és broma i encara que a molts ho comparen amb un simple refredat, les seues conseqüències poden ser igualment greus. 

Si el dimarts la Conselleria de Sanitat informava de 1.769 contagis en quatre dies, les dades oficials que donava ahir eren alarmants: en tan sols tres dies 2.351 positius més. Rècord a més d'infectats en aqueix moment, més de set mil, i municipis com Orba on la incidència segueix pels núvols. La bona notícia és que a l'hospital la situació no és preocupant i el número d'ingressats baixa respecte a la setmana passada, si bé hi ha un ingrés per covid en Pediatria que se suma als 4 que hi ha en UCI i a altres 10 en planta.

<<< Tornar a la portada