La Regidoria de Cultura de Pego configura la programació de la tardor al voltant del 500 aniversari de la volta al mon d’Elcano i Magallanes

La Concejalía de Cultura de Pego configura la programación del otoño en torno al 500 aniversario de la vuelta al mundo de Elcano y Magallanes
  27/09/2022

La regidora de Cultura de Pego, Laura Castellà, ha comparegut junt a la tècnica de l’àrea, Marisol Cendra, per a presentar l’agenda cultural d’octubre configurada pel departament amb actes i activitats entorn al 500 aniversari de la primera circumnavegació del món capitanejada pels exploradors Fernando de Magallanes i Juan Sebastian Elcano.

            Aquesta efemèrides ha estat agafat com a eix de la programació per l’avanç dels coneixements que va aportar en els diferents vessants que, segons ha apuntat, tractaran de ser reproduïdes en unes dependències municipals decorades a l’efecte. En concret, ha desvelat que n’hi ha previst comptar amb un punt d'interés dedicat a la Ruta de les Espècies i la Ruta de la Seda, dedicades tant per al públic infantil com per l’adult. “El punt de llibres destacats, que cada mes confecciona la Biblioteca Municipal, estarà dedicat també a aquesta temàtica amb tota mena de volums de cuina, històries infantils o  biografies, relacionats amb aquesta fita històrica succeïda ara fa 500 anys”, ha explicat per a detallar que per als més menuts s’han disposat retallables, làmines per a pintar amb motius del 500 aniversari, i una auca sobre la gesta de tots dos exploradors que restarà exposada en la Casa de Cultura.

 

“LA IMPORTÀNCIA DE LES ESPÈCIES”

 

No obstant, ha assenyalat com a principal atractiu de la proposta de rememorar la gesta l’exposició  de ‘Les espècies. L’Univers del sabor’ de la Càtedra UA Carmencita, la inauguració de la qual tindrà lloc a les 19.30 hores del 7 d'octubre, i que podrà visitar-se fins a finals d'any. Per a la regidora “es tracta d'una mostra molt interessant i diferent, que ens explica la importància d'aquella aventuren que van emprendre Magallanes i Elcano i amb la qual es va aconseguir implantar rutes per a la importació i exportació de productes, en aquest cas les espècies, tan importants per a la gastronomia”. En eixa mateixa data, a les 19 hores, està previst un taller de cal·ligrafia medieval per a xiquets i xiquetes al carrer Sant Domènech en el que cal formalitzar inscripció prèvia al telèfon 619 022 470.

Una altra cita a tindre en compte es la del 21 d’octubre per a celebrar el Dia de la biblioteca amb un contacontes a partir de les 18.30 hores com una forma divertida amb la qual els xiquets i xiquetes aprenen història i poden conèixer un esdeveniment tan important que va canviar el món.

 

INAUGURACIÓ DE LA INFOJOVE I 9 D’OCTUBRE

 

Castellà ha aprofitat la compareixença per a presentar els actes institucionals organitzats des de l’Ajuntament per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre. Actes als que, segons ha informat, s’afegeix aquesta vegada la inauguració a les 10 hores del nou espai Infojove habilitat a l’edifici de l’antic institut de secundària. “Ens fa il·lusió poder habilitar un espai pels més joves, perquè tinguen un lloc de referència per poder desenvolupar tota mena d’activitats”, ha afirmat.

Pel que fa a l’acte institucional específic a desenvolupar a partir de les 11.30 hores, ha assenyalat la novetat de comptar amb un microteatre per a recrear la figura de Jaume I, que s’uneix a les ja tradicionals actuacions de l’Orfeó de Pego i de la colla de dolçainers La Clandestina. El que si que no s’ha recuperat després de la pandèmia ha estat la processó cívica que anava des de l’Ajuntament fins a la plaça Jaume I que és l’escenari de les activitats, pel fet que, segons ha dit “al no participar la ciutadania no tenia cap sentit i hem considerat millor trobar-nos al lloc de la celebració tots els que ho desitgen”.

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada