La consellera d’Educació confirma la dotació de 1.250.000 euros corresponents a l’anualitat 2023 per a la construcció del nou col·legi de Els Poblets

La consellera de Educación confirma la dotación de 1.250.000 euros correspondientes a la anualidad 2023 para la construcción del nuevo colegio de Els Poblets
  27/02/2023

La Conselleria d’Educació ha dotat una partida de 1.250.000 euros en el vigent pressupost de la Generalitat Valenciana destinat a la primera anualitat destinada a la construcció del nou col·legi Àusias March de Els Poblets, segons ha confirmat la seua titolar, Raquel Tamarit, en la visita que ha realitzat aquesta setmana a les aules prefabricades en les que s’ha reubicat l’alumnat i el personal docent.

        Tamarit, acompanyada de la directora general d’Innovació, Reis Gallego, ha estat rebuda per l’alcaldessa i regidora d’Educació, Carolina Vives, el regidor José Luis Mas, el director del centre, Paco Costa, i la presidenta de l’AMPA, Eva Candel, per a inspeccionar els projectes d’innovació educativa que porta cap el centre.

        “Porte notícies fresquetes i bones” ha anunciat la Consellera per a confirmar la notícia respecte a que la consignació en qüestió acompanya a la delegació de competències a l’Ajuntament, per a que els diners queden compromesos i garantits per a donar resposta als pagaments, sense afectar la quantitat assignada en cadascun dels exercicis del programa Edificant. Segons ha manifestat “l’Ajuntament estava esperant poder començar tots els treballs de licitació per a que aquest centre, a banda d’una educació de qualitat, tinga eixes instal·lacions dignes per les que tant han lluitat durant molt de temps”. En això, ha advertit que una vegada portada a cap la licitació on el procés sòl tindre un termini mínim de tres mesos, i l’adjudicació corresponent es procedirà a l’execució de les obres que normalment tenen una durada de curs i mig.

Així mateix, la consellera ha justificat la delegació del procés de licitació a l’Ajuntament per tal que “siga qui aprete a les constructores per a que demoren l’obra el mínim possible”.

 

UN PROJECTE DE 3,8 MILIONS D’EUROS EN DOS ANUALITATS

 

Aquesta consideració ha sigut compartida per l’alcaldessa per a fonamentar el requeriment formulat en els seu dia per la Regidoria d’Educació. Vives ha apuntat que els 2.554.125 euros restants dels 3.8 de pressupost preveuen ser consignats en 2024. “En l’altra legislatura no es va poder optar pel Pla Edificant a causa del volum, però vam pensar que era necessari poder fer una escola nova, i la consignació de 1.250.000 euros li permet al departament de contractació iniciar el procés de licitació ja que són conscients que es un projecte prioritari que cal agilitzar al màxim”, ha matisat. Projecte que, segon ha incidit, “malgrat estar aprovat, anem a tindre una reunió amb el director general per a vore la possibilitat de incloure alguna modificació en ares a les inquietuds de la comunitat escolar per a poder cobrir les necessitats futures d’operativitat”.

        En això, el director ha avançat la importància de que les aules projectades pogueren ampliar el seu espai.

       

<<< Tornar a la portada