La Conselleria distingeix al Departament de Salut de Dénia per les seues bones pràctiques en Atenció Primària

La Conselleria distingue al Departamento de Salud de Dénia por sus buenas prácticas en Atención Primaria
  03/06/2022

L'Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia (DSD) ha rebut aquesta setmana quatre distincions per part de la Conselleria de Sanitat per les seues bones pràctiques clíniques. El reconeixement ha estat presidit pel consellert, Miguel Mínguez. Han assistit la directora de Cures i Serveis, Natalia Casado; el director de Qualitat; Juan Manuel Lacalle; la coordinadora d'Infermeria de Primària, María José Más Llull i els coordinadors de la zona bàsica de Teulada, María Galán i Juan José Miñana.

Les pràctiques clíniques reconegudes són la Teledermatología, el programada Argos per al maneig del pacient crònic, la promoció de la rentada de mans en Atenció Primària i el desenvolupament del Programa Mobilitza’t, en col·laboració amb l'Ajuntament de Teulada. 

Durant 2019 el DSD va implantar la Teledermatología en els centres de salut de la Marina Alta. La pràctica premiada es realitza en Atenció Primària que, davant la sospita de qualsevol mena de lesió dermatològica, posa en marxa a través de la Infermeria una interconsulta, utilitzant la tecnologia. La captació de la imatge es realitza amb un dermatoscopio i, per mitjà d'una tauleta, es carrega en la Història Clínica Electrònica del pacient. Els especialistes en Dermatologia són els que realitzen els informes clínics i el seu corresponent diagnòstic i prescripció de tractament.

Per part seua, els professionals sanitaris de la Zona Bàsica de Salut de Teulada, juntament amb l'Ajuntament van posar en marxa el programa, Activa’t, mobilitza’t, en el qual els sanitaris pautan l'activitat física per a pacients crònics i l'Ajuntament, a través d'un entrenador personal que confecciona una taula d'exercicis. El programa està dirigit i dissenyat per a pacients amb patologia crònica que es troben estables i amb la malaltia controlada. La recomanació per a participar en el programa es realitza en les consultes del Centre de Salut on, tant facultatius com personal d'infermeria, valoren els criteris d'inclusió.

<<< Tornar a la portada