La corporació d’Ondara reivindica el vessant solidari de les mancomunitats davant de la deriva de la Generalitat per a suprimir-les

La corporació d’Ondara reivindica el vessant solidari de les mancomunitats davant de la deriva de la Generalitat per a suprimir-les
  28/06/2024

El ple ordinari de juny d’Ondara ha donat suport a una moció per a fer front a la tendència que presenta l’actual Consell de la Generalitat Valenciana respecte a la supressió de les mancomunitats.

            L’alcalde, José Ramiro, ha justificat la iniciativa amb l’exemple del que suposa la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, que, al seu entendre, és una organització positiva per a la comarca, que, a banda, integra un fons de solidaritat per a poblacions que tenen pocs recursos. “El govern de PP i Vox té la voluntat de llevar la MACMA ja que creuen que les institucions provincials són suficients per a afrontar tots els reptes i necessitats”, ha afirmat.

La moció ha eixit endavant amb el vot a favor de PSPV-PSOE i Compromís i amb l’abstenció del PP. Aquest grup, ha canviat el vot que en principi era en contra, segons el seu portaveu Àlex Hernández, pel fet que segons considera “hi ha coses que diu que no són certes, ja que el Govern de Mazón no vol acabar amb totes les mancomunitats i, a més, vol dotar de més diners els ajuntaments de forma directa”. El canvi l’ha argumentat en que “també entenem que la Mancomunitat de la Marina Alta està ajudant a aquelles poblacions amb pocs recursos”, per a proposar la realització d’un estudi sobre la viabilitat de la MACMA en ares a “ saber si funciona bé i dir al govern de la Generalitat que la nostra no es toca”.

Altre punt destacable de l’ordre del dia ha estat en l’establiment dels festius locals per a 2025, els quals, per unanimitat, s’ha decidit que foren el dilluns 14 de juliol, festivitat de la Soledat, i el divendres 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, una vegada que el alcalde ha aclarit que “com que el dia de Santa Anna cau dissabte, passem la festa al dia d’abans”. 

            La unanimitat de totes les forces polítiques representades al consistori ha estat present també en l’aprovació de la proposta per a regular la prestació de serveis en modalitat no presencial a l’Ajuntament, que es coneix com teletreball. Segons Ramiro la proposta té en compte “que la prestació dels serveis no minve per a la veïna o el veí”.

            A banda, s’ha abordat la comanda de gestió a SINMA del servei del poliesportiu municipal Vicente Zaragoza, que el conseller delegat de l’empresa municipal, Jordi Dominguis, ha emmarcat en l’objectiu de tindre una millor i major eficiència en la gestió, i ha comptat també en el vistiplau general.

            L’apartat econòmic ha estat també present a la sessió amb el reconeixement extrajudicial de crèdits de 17.556 euros per al pagament de factures, que ha comptat en el vot en contra del grup popular; la modificació de crèdits per a transferir vora 50.000 euros d’unes partides a altres del pressupost; i un suplement de crèdit per a incloure en aquest una sèrie d’aportacions a la MASSMA, al Consorci de Bombers, a programes de formació i a manteniment d’edificis públicis i serveis esportius.

            La celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ ha comportat que el portaveu de Compromís, Jordi Dominguis, en representació de la regidora d’Igualtat ,Àngels Grimalt, absent en la sessió, haja donat lectura a la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que sol·licitava l’adhesió del consistori ondarenc, que la va recolzar per unanimitat.

            Pel que fa a les properes festes de Sant Jaume, el responsable de l’àrea, Jordi Ruiz, ha aprofitat l’apartat d’informes per a fer públic que la taxa dels anomenat “garitos” de les penyes havia quedat fixat en 180 euros. Ruiz ha donat compte a més, com a regidor d’Hisenda de que “l’Europarty” va tindre un cost per a Ondara de vora 30.000 euros “després de tindre unes despeses de 64.258 euros i uns ingressos de 34.217 euros”. Quant al “Zorra Fest” el detall ha estat a càrrec de l’alcalde per a confirmar que el conveni de col.laboració amb el grup Nebulossa incloïa una col.laboració econòmica de l’Ajuntament d’Ondara de 12.000 euros, la cessió de la plaça de bous, un manual de seguretat de l’esdeveniment, la seguretat exterior i les ambulàncies.

 

 

 

<<< Tornar a la portada