La corporació d’Ondara recolza per unanimitat les reivindicacions del Comitè d’Empresa de Marina Salut

La corporación de Ondara apoya por unanimidad las reivindicaciones del Comité de Empresa de Marina Salut
  29/04/2022

Tots els grups polítics que integren la corporació municipal d’Ondara han recolzat les reivindicacions del Comitè d’Empresa de Marina Salut. En elles destaca la moció de suport a les reivindicacions de l’assemblea de treballadors i treballadores de l’àrea de Salut de Dénia per aconseguir . un Departament de Salut amb una plantilla professional, amb experiència i amb unes condicions laborals justes garantides, per a que redunde en una millor qualitat assistencial per als usuaris de la comarca.

En la moció es destacava que el Comitè d’Empresa de Marina Salut ha convocat una vaga de tres dies, del 4 al 6 de maig de 2022, “degut als intents infructuosos per a aconseguir que les condicions laborals dels treballadors milloren, que els professionals amb àmplia experiència no abandonen el departament i, per tant, per a garantir una millor qualitat assistencial als pacients”. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha animat a la ciutadania de la comarca a sumar-se a les mobilitzacions que, a partir de les 11 hores, tindran lloc respectivament el dijous 5 en l'hospital de Dénia i el divendres 6 en el carrer La Via.

Altra reivindicació ha estat la sol·licitud de més professionals de psiquiatria en l’àrea de Salut de Dénia, arran de que en les últimes setmanes s’haja vist disminuït el nombre d’eixe tipus de facultatius fins al punt de que, en aquest moment, dels sis assignats només n’han quedat dos per a atendre les necessitats de tota la comarca.

El  torn de plec i preguntes ha estat aprofitat pel portaveu del PP, Àlex Hernández, per a exposar la posició del seu grup respecte del Butlletí Municipal Vila d’Ondara, engegada aquest mes d’abril, per part del departament de Participació Ciutadana. Posició on ha mostrat la seua negativa dels populars a participar en dicta publicació al considerar que “és un acte electoralista pensant en les eleccions de 2023 i el PP no va a participar en aquesta farsa que es paga amb els impostos dels ciutadans”. Amb això ha apuntat que la iniciativa té un cost de 16.504,40 euros.

No obstant, ha volgut aclarir que no volia faltar al respecte a cap treballador de l'Ajuntament pel que havia parlat en els redactors abans de traure la qüestió en el ple.

La postura ha estat replicada per l’alcalde, José Ramiro, per a incidir en que el cost del butlletí era públic i estava clar des del primer moment, en haver passat per Junta de Govern i pel ple. Així mateix ha acusat al portaveu popular de “posar en qüestió el departament de comunicació de l’Ajuntament i la Veu d’Ondara, que és qui ompli de contingut el butlletí”.

Per a Ramiro “no havia cap notícia en la que es fera partidisme” i que “en les fotos eixien representants de tots els partits que estan, incloent els de l’oposició”.

Al seu entendre “el PP estava ofenent a les persones que dediquen el seu treball a que els veïns i veïnes d’Ondara estiguen informats”, per a recalcar que “el departament de Comunicació ha sigut exquisit esta legislatura, mai ha posat problemes per a publicar tot el que vol transmetre l’oposició, tant a la web com a la ràdio com ara al butlletí”.

Les afirmacions de l’alcalde han motivat el intent de contrarèplica de Hernández inquirint a Ramiro sobre els  motius per fer el butlletí ara, a falta d’un any d’eleccions, i no haver-ho fet abans, amb la resposta per part de l’alcalde de que havia sigut ara quan ha eixit la proposta de fer-ho.

 

 

<<< Tornar a la portada