La corporació municipal de Pego aprova per unanimitat el Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats

La corporación municipal de Pego aprueba por unanimidad el Plan Municipal de Igualdad de Oportunidades
  05/08/2022

El ple ordinari de Pego ha abordat l’aprovació del Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats elaborat per la Regidoria de l’àrea amb l’objectiu de fixar una sèrie de principis rectors, imprescindibles per a aconseguir una societat més igualitària. En concret, destaca l'enfocament de gènere que permet reorganitzar els processos habituals de treball dels

poders públics per a incorporar la igualtat de gènere en tots els camps d'actuació, a banda de tindre també en compte les diverses interseccions entre el gènere i la diversitat lingüística, cultural, racial, sexual econòmica o funcional de les dones.

            La proposta, elaborada per la consultoria Pro Actives, ha estat justificada per la regidora d’Igualtat, Merxe Bolta, en ares a que, segons ha apuntat, malgrat els grans avanços en matèria d'igualtat, encara són moltes la barreres que s'han d'eliminar per a

obtindre una societat lliure de discriminacions i violències masclistes. “És cert que els avanços normatius en matèria d'igualtat i prevenció i eliminació de la violència de gènere són nombrosos, però aquestes lleis no són suficients si no comporten unes estratègies i uns instruments que possibiliten un canvi real”.

Bolta ha defensat el pla per la responsabilitat de l’administració local a l'hora d'afavorir la implementació dels canvis necessaris, per la seua proximitat a la ciutadania. Al seu judici “resulta indispensable establir un pla per a combatre des de tots els àmbits totes les desigualtats històriques que han patit i continuen patint les dones en el nostre municipi”.

El document ha estat aprovat per tots els grups polítics que integren la corporació, malgrat que el regidor de Ciudadanos, Simó Ortolà, ha fet públiques les seues reticències pel fet de, segons ha dit “estar a favor de la igualtat entre homes i dones, però crec que l'administració pública no ha de dedicar-se a instruir als veïns i veïnes, sembla que haja de dir com ha d'actuar la gent”.

            Pel contrari, la portaveu de Compromís, Anna Sastre, ha agraït a la responsable de l’àrea d’Igualtat i a l’empresa contractada a tal fi “haver-se posat en contacte amb nosaltres i haver-nos escoltat, aixícom haver tingut en compte algunes de les nostres puntualitzacions”.

            Finalment la regidora d’Igualtat ha recordat que el document “a més de necessari perquè encara existeixen evidents diferències entre homes i dones, és imprescindible per a poder optar a futures subvencions”.

 

ACCIÓ PEL CLIMA I L’ENERGIA SOSTENIBLE

 

            Altre punt de rellevància de l’ordre del dia ha esta en el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible, que al remat ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern PSPV- Ciutadans Pego i els del Partit Popular, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra de Compromís.  Aquest últim ha fonamentat la seua negativa en que, segons ells, “el pla es  molt poc ambiciós i ple d’errades”.

            Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient ha explicat que el document suposa que els municipis signants, a través d'un sèrie de pautes, assumeixen el repte de reduir les emissions de CO2 i d'altres gasos d'efecte d'hivernacle en almenys un 40% per a l'el any 2030, i també a augmentar la resiliència als impactes del canvi climàtic, així com alleujar la pobresa energètica”. En això ha remarcat que un total de 128 municipis ja s'han adherit a aquest pla d'acció “amb metes i objectius generals dictats per l'Europa, l'Estat Central i la Generalitat”.

            A més, el plenari ha deparat l’aprovació d’una modificació de crèdit de 545.000 euros que destinats a inversions directes en el municipi. Aquestes, segons el regidor d'Hisenda, Juanjo Arbona, comportaran la construcció d’un aparcament dissuasiu, la reparació de oreres i carrers del municipi, la renovació de les dependències de la Cambra Agrària, i la instal·lació de nous bancs als parcs del municipi”.

La iniciativa ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Compromís i Ciudadanos.

<<< Tornar a la portada