La cridà inicia demà les festes en honor a la Verge de les Neus de Calp

La “cridà” inicia mañana las fiestas en honor a la Virgen de las Nieves de Calp
  28/07/2023

Calp està de festes des de demà dissabte i fins al 13 d'agost en honor a la patrona, la Verge de les Neus. La programació comença amb el bombardeig aeri i el volteig de campanes i, de vesprada, l'entrada de la murta des de la Plaça de l'Arc de Sant Martí fins a la de Miguel Roselló. Després, les dues reines, María Crespo Devesa i Abril Mestre Castillo, realitzaran la crida a la festa des del balcó de l'ajuntament. I, per a acabar la jornada, discomóvil en la Plaça Major amb Tumbalea.

            Per al diumenge hi ha un esmorzar popular al carrer Puríssima i, a la tarda, cucanyes al carrer Llibertat. L'orquestra La Pato amenitzarà la nit en la Plaça Major. El dilluns hi haurà jocs d’aigua en el pàrquing del Petit i a les 00h la macro discomòbil “Bacarrà on Tour” en la Plaça Major. El dimarts, 1 d'agost, se celebrarà el Dia del Fadrí en el qual els festers nascuts en 2005 prendran l'Ajuntament i es produirà el canvi de vara de comandament que convertirà en alcalde per un dia a un dels joves festers. A continuació tindrà lloc una cordà i a la nit està prevista l'actuació de l'orquestra Tòquio.

El dimecres 2 d'agost s'institueix el Dia del Xiquet amb una despertà infantil, jocs d’aigua en el parquing del Petit i els musicals Ogro el musical, a les 20 hores, i Operació homenatge, a les 23, 0 hores. El dijous començarà amb una mini mascletà i una traca de caramels i, a la tarda, una mini discomòbill en la plaça del Mosquit. La Nit de les Comissions reunirà els festers de diferents anys en un sopar popular. Després hi haurà revetlla amb la Límite.

            L'ofrena de flors a la Verge dels Neus serà el divendres 4 i està prevista l'actuació de La Tribu. El dissabte 5 d'agost és la festivitat de la Verge de les Neus i inclou un tret de trons d'avís, la missa major i una mascletà. I a la tarda tindrà lloc la processó i, a les 24 hores, es castell a la Mar des de l'espigó de la platja Arenal-Bol. El diumenge 6 se celebra el Dia de Sant Salvador amb una despertà, una partida de pilota valenciana al carrer Garcia Ortiz i una mascletà. La tradicional missa en l'ermita de San Salvador serà a la tarda.

            Del 6 al 12 d'agost se celebraran els tradicionals Bous al carrer al carrer Conde d'Altea amb sessions de tarda i nit organitzades per la Societat Festiva i de Bous a Calp. I el diumenge 13 d'agost tindrà lloc la gran cavalcada fi de festes amb desfilada de carrosses des del carrer Benissa fins a la plaça Colón.

<<< Tornar a la portada