La cultura torna a toc de campana

La cultura vuelve a toque de campana
  23/06/2020

Torrecremada obri les portes del seu jardí al Festival de Música de Dénia

Ha tardat a fer-ho però arriba amb força. La programació cultural de Dénia obri les portes de bat a bat a la música en el mes de juliol. I ho fa amb un concert de campanes des del campanar de l’església de l’Assumpció el dia abans de la festa major. Dimarts 7, a boqueta nit, el compositor, director d’orquestra i campaner Manuel M. Hervàs Lino oferirà un singular concert de tocs tradicionals de campanes propis dels territoris de l'Antiga Corona d’Aragó. Serà el tret d’eixida d’una remodelada programació que tindrà també com a activitat destacada el Festival de Música de Torrecremada. 

Tocs a festa, crides a missa, a consell ciutadà, tocs a difunt, a mort del rei, a mort del Papa, a incendi, tocs a l'alba, tocs processionals... Manuel M. Hervàs Lino interpretarà amb les campanes un ampli catàleg de tocs que constitueixen una part fonamental i certament oblidada del nostre patrimoni històric i cultural. El concert serà la segona de les activitats culturals promogudes des de l’Ajuntament de Dénia en esta nova etapa. La primera era la inauguració de l’exposició Corrimiento al rojo, de Carles Romany, en el Centre d’Art l’Estació, prevista per ahir.

El Festival de Torrecremada tindrà lloc entre el 10 i el 31 de juliol i, conforme ha explicat el regidor Raul García de la Reina, substituirà els actes previstos a Les Bassetes. Aquests han hagut de canviar d’ubicació per qüestió de seguretat. L’aforament serà limitat i es pagarà una entrada de 5 euros que només es podrà adquirir online per www.instanticket.es (no hi haurà venda per taquilla). La recaptació es destinarà a la Mesa Solidària. 

El calendari d’actuacions, a les 22.30 hores, serà el següent: 10 de juliol, Mira si hem corregut terres amb Spanish Brass Quintet & Carles Dénia; 17 de juliol, Centre de perfeccionament de Les Arts de València, Recital d’Òpera i Sarsuela; 24 de juliol, Vents de Broadway amb Púrpura Pansa. Quartet de saxofons; 31 de juliol, Ritmes de Nord i Sud amb Carmen Paula Romero (piano) i Ángel Belda (clarinet).

LA BANDA ALS BARRIS I JAZZ A L’AGOST

Durant els mesos de juliol i agost, l’Agrupació Artística Musical de Dénia oferirà cinc actuacions de carrer “animant” i “donant ànima”, ha dit de la Reina, als barris de la ciutat. Seran els dies 18 i 25 de juliol i 8, 15 i 22 d’agost entre les 19.30 i les 22 hores. 

En el mes d’agost torna el Festival de Jazz de Dénia, del 6 al 27, també als Jardins de Torrecremada.

Subscriu-te!