La corba de la cinquena ona comença a baixar a la comarca 

La curva de la quinta ola empieza a bajar en la comarca 
  30/07/2021

Conselleria ha notificat 728 nous casos enfront dels 809 del passat divendres 

 

Hi ha 13 persones ingressades a l'Hospital de Dénia, entre elles una embarassada 

 

Les dades sobre l'expansió de la pandèmia del coronavirus a la Marina Alta indiquen que la cinquena ona comença a remetre. Aquesta setmana, la Conselleria ha notificat 728 nous casos, una xifra més baixa que els 809 del divendres anterior. 

Baixen els contagis, però han augmentat les persones ingressades per COVID-19 a l'Hospital de Dénia, on la situació ha empitjorat la situació. Hi ha 9 persones ingressades en planta, una d'elles embarassada, i 4 en l'UCI malalts de coronavirus. D'ells, hi ha quatre matrimonis i un d'ells no va voler vacunar-se. La resta dels hospitalitzats són joves, als quals encara no els ha correspost el torn de vacunació.

A més, segons es va informar en la reunió de Salut Pública amb alcaldes i regidors de Sanitat, a la Marina Alta s'han detectat tres residències de majors vigilades a causa de brots de COVID-19. Hi ha tres positius asimptomàtics, un en cada centre.

Quant a les dades fetes públiques este divendres, el departament de Salut de Dénia registra 975 casos actius. La incidència acumulada ha baixat als 746,6 casos per 100.000 habitants.

La Marina Alta continua en risc extrem i les dades més preocupants es concentren en els municipis del litoral. 

Calp ha registrat 108 nous casos en els últims tres dies; Dénia, 84, i Xàbia, 44. La resta de nous positius, notificats ahir, estan a Teulada (26), Benissa (21), Gata (12), Ondara (9), Pego (9), El Poble Nou de Benitatxell (7), Orba (2), Pedreguer (2), la Vall de Gallinera (2), L'Atzúbia (1), El Poblets (1), i Senija (1). 

D'altra banda, aquesta setmana s'han administrat 8.000 vacunes. Això suposa que el 60% de la població de la Marina Alta ja té la primera dosi i el 48% la pauta completa. La setmana vinent s'espera que les vacunacions arriben fins als 21 anys en els pròxims dies. Els responsables sanitaris recomanen que les embarassades es vacunen, sense importar l'etapa de gestació en què es troben.

Des de Salut Pública s'està gestionant que les farmàcies que embenen test d'antígens col·laboren amb els centres d'atenció primària a fi de facilitar les dades sobre els quals donen positius. Actualment, els interessats han de cridar al seu centre de referència en cas de donar positiu.

<<< Tornar a la portada