L'edat d'or del handbol platja de Xàbia 

  • La edad de oro del handbol playa de Xàbia 
  • La edad de oro del handbol playa de Xàbia 
  28/06/2022
El club que dirigeix Pep Hierro domina les competicions autonòmiques i s'instal·la en l'elit nacional

Xàbia ha aconseguit una plaça prominent en el circuit del handbol platja. No és cap casualitat, sinó més aviat fruit d'un treball de dues dècades, des que el preparador Pep Hierro decidira posar en marxa un projecte per a potenciar la seua pràctica en el municipi que compta amb el seu millor escenari: la platja de l'Arenal. Des de llavors la iniciativa va prendre força i va donar pas a la creació en 2016 del Club Handbol Xàbia, que combina la pràctica esportiva de l'handbol de pista i platja. 
    La trajectòria que ha tingut el club ha sigut de vertigen. Un ascens imparable que ha portat al club a dominar en l'actualitat les competicions autonòmiques sobre l'arena. A principis d'aquest mes els quatre equips, el cadet femení, el cadet masculí, el juvenil femení, i el sènior femení, han brillat com mai en la Copa d'Espanya. Les cadets han sigut campiones, el juvenil tercer, el sènior quart, i el cadet masculí va aconseguir els quarts. Però Xàbia es va emportar en aquest torneig altre títol, no menys transcendent, el de la millor afició entre el públic, en aquest campionat disputat en Torrox (Màlaga). 

 

SUBCAMPIONES D'ESPANYA


    Però és que aquesta mateixa setmana la selecció valenciana femenina juvenil s'ha proclamat subcampiona d'Espanya, amb àmplia representació del club de Xàbia: cinc jugadores més el seu entrenador, Pep Hierro, que dirigeix a les representants valencianes. Més de 90 equips repartits en totes les categories, i en representació de les 17 comunitats autònomes (més Ceuta) han participat en aquesta trobada organitzada per la Real Federació Espanyola d'Handbol. Les valencianes van realitzar una brillant primera fase, sense cedir un sol set en els quatre partits. En quarts van superar a Galícia també per 2-0, i en semifinal van fer el propi amb el combinat català. En la final van ser derrotades per Andalusia, la favorita de la competició, en un partit que es va resoldre en el shot out del tercer set. 
    Entre el quintet de jugadores del club que han participat en el campionat destaca la figura de Nuria Cardona, de 19 anys, natural de Xàbia, que ha posat d'aquesta manera un fermall d'or al tancament de la seua etapa com a juvenil, en la qual ha militat en l'equip de Mislata de pista. La seua projecció apunta alt. Recentment havia obtingut el títol de subcampiona d'handbol en pista també amb la selecció valenciana. A més, ha entrenat amb la selecció espanyola durant la fase de preparació per al campionat del món.

<<< Tornar a la portada