L'escultura Gegant de Sal s'instal·larà en Moraira al costat de la mar

La escultura Gigante de Sal se instalará en Moraira junto al mar
  10/02/2022
L'obra de Coderch i Malavia simbolitza la fortalesa humana enfront de la pandèmia

La monumental escultura Gegant de Sal, obra Coderch i Malavia, tindrà el seu emplaçament definitiu a Teulada-Moraira, en concret al costat del Mediterrani, després de la seua estada a València i d'haver recorregut diverses capitals europees. Es tracta d'una obra que simbolitza la fortalesa humana davant situacions complicades com les de la crisi de la *Covid. L'escultura s'inaugurarà el sis de març.
    Els artistes Coderch i Malavia han agraït a Teulada Moraira l'interés per comptar amb el Gegant en un lloc tan privilegiat com la costa del municipi. “És un honor per a nosaltres que el Gegant comence la seua nova etapa a Teulada Moraira, en un lloc tan representatiu de la bellesa de la Comunitat Valenciana”. El duo artístic, establit a València, també ha volgut ressaltar que darrere del Gegant de Sal trau el cap una celebració en renàixer de la societat després de catàstrofes col·lectives. 
    L'alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobel, ha expressat l'orgull que el seu municipi siga el nou escenari d'aquesta peça que ja ha passat per ciutats com Munic, Tolosa o Capri en l'afany dels artistes per acostar l'art al carrer. “Estem contents de tindre una figura a Teulada Moraira que represente el renàixer de la societat, la capacitat de superació i la demostració que junts som més forts”.
UN GEGANT AMB HISTÒRIA
    L'escultura Gegant de Sal és una de les obres amb més projecció internacional del duo artístic, Coderch i Malavia. Els artistes es van inspirar en la dansa Butoh de Fred Herrera, que fa només unes setmanes va viatjar a València per a veure l'escultura en persona.
    Aquest ball japonés, que es remunta als anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, reflecteix la resiliència i fortalesa de l'ésser humà per a renàixer després de grans catàstrofes com la bomba d'Hiroshima. Un missatge amb una connexió directa als anys de pandèmia després dels quals el Gegant es converteix en un símbol de la força de la societat.


DARRERE DE CODERCH I MALAVIA


    Coderch i Malavia es van unir en aquest projecte en comú fa només sis anys. En aquest temps han aconseguit una projecció internacional que els ha portat a ser guardonats en dues ocasions en l'International ARC Salon, un dels concursos d'art més assenyalats dels Estats Units. Els artistes han exhibit les seues obres al voltant del món, destacant galeries com el Sotheby's de Nova York, el Context Art Miami o el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) de Barcelona.
    A Espanya, la parella artística va ser premiada amb el Premi Reina Sofia de Pintura i Escultura en la seua 52a edició per la seua peça Hamlet. Des del seu taller de València creen les seues obres hiperrealistes inspirant-se en l'ésser humà com a centre del seu art. El seu treball captura la bellesa i la contradicció de les persones basant-se en la mitologia i els problemes que afronta la humanitat com la deterioració del medi ambient o la falta d'igualtat.

<<< Tornar a la portada