La festa de Sant Antoni de Teulada posa en valor tradicions ancestrals

  • La festa de Sant Antoni de Teulada posa en valor tradicions ancestrals
  • La festa de Sant Antoni de Teulada posa en valor tradicions ancestrals
  23/01/2018

 

La Colla el Falçó, Associació de Dolçainers i Tabaleters de Teulada, és l’encarregada de coordinar i organitzar la festivitat de Sant Antoni des de 2007. Un festa que posa en  valor les tradicions ancestrals de la foguera, els dimonis i la benedicció dels animals, sense oblidar la música i els balls d’arrel mediterrània. El programa es va iniciar amb la presentació d’una exposició del Foto Club l’Andragó dedicada al Cant de la Síbil.la. A més, es va presentar el llibre de Manel Arcos titulat Desafiant el destí.

            L’Escola de Teatre i l’Associació de Traginers Alejandro Morell van col·laborar en l’entrada del pi i la cercavila dels dimonis de Sant Antoni, des de l’avinguda de Santa Caterina fins a la Plaça del Porxe, on es va fer la plantada i el muntatge de la foguera. A les 14 hores es va cremar la foguera i després hi hagué un dinar popular i, tot seguit, l’actuació del grup Soca en arrel.

            La concentració de carruatges i cavalleries es va fer diumenge davant l’ermita de Sant Vicent i la imatge de Sant Antoni es va traslladar fins l’església de Santa Caterina. Allí, el pàrroc, Vicent Solera, va fer la benedicció dels animals i es van repartir els tradicions rotllos. Un xiquets van soltar al cel un coloms en senyal de pau i festa.

<<< Tornar a la portada