La Fira de Comerç i les Jornades Gastronòmiques de l’arròs configuren una potent promoció econòmica de primavera a Pego

  • La Fira de Comerç i les Jornades Gastronòmiques de l’arròs configuren una potent promoció econòmica de primavera a Pego
  • La Fira de Comerç i les Jornades Gastronòmiques de l’arròs configuren una potent promoció econòmica de primavera a Pego
  14/03/2023

La Regidoria de Promoció Econòmica de Pego i Creama ha decidit apostar fort per a configurar un potent reclam local per als visitants en aquesta primera primavera post-pandèmica al barrejar en dos setmanes les XII Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó i la Fira de Comerç Local.

            Ambdós esdeveniments han estat presentats pel responsable de les dues àrees, Ricardo Sendra, junt a les tècniques de Promoció Econòmica i Creama, Alicia Carbonell, i la de Turisme, Mari Nieves Mayor, i el restaurador Rafa Frau com a representant de l’hostaleria local.

 

SETMANA DE L’ARRÒS DEL 20 AL 26

           

“Des de l’Ajuntament apostem per promoure aquesta setmana de l’arròs com a valor diferenciador de la nostra gastronomia que li atorga un producte cultivat en el privilegiat entorn del parc natural de la marjal, a l’hora de cuinar-lo de diferents formes”, ha manifestat el regidor per a detallar que els menús de les Jornades Gastronòmiques a celebrar del 20 al 26 de març, aniran dels 12 als 28 euros i que inclouen dos entrades, un plat principal basat amb l’arròs bomba i bombó i postre. No obstant, apunta que per a les reserves i oferta de menús cal contactar en els establiments participants com els restaurants Rafel, Zorrilla, L’Om, i els bars Chacarita, La placeta, Daniel, Aranbea, Llit i taula), Ca Briones i El Moss.

            Així mateix, ha confirmat que des de la Regidoria s’ha disposat d’un detall commemoratiu per als participants en una dotzena edició que té com a incentiu complementari per als visitants les diferents rutes per dins de l’espai natural. “Tractem de que, en definitiva, l’esdeveniment no abaste tan sols a la part culinària, sinó que puga divulgar l’entorn on es conreua un producte que és diferencial”.

            Finalment ha agraït la col·laboració dels sector hostaler local per a rematar les jornades amb un menú especial de fira el diumenge 26 de març.

 

VINT I CINC APARADORS EN LA FIRA DE COMERÇ EL DIUMENGE 26

 

            Pel que fa a aquesta fira, finançada conjuntament per la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament, ha confirmat la presència de vint i cinc aparadors dels quals 21 pertanyen al sector comercial pegolí, i 4 a entitats com CREAMA, Mancomunitat de Pego i les Valls, Infojove o Ràdio Pego en el passeig Cervantes. “N’hi ha que agrair l’esforç del comerç pegolí per a, un any més, tractar de donar a conèixer els seus productes i serveis” ha afegit Sendra per a justificar l’elecció de l’emplaçament, “ja que vista l’experiència es el punt perfecte per a desenvolupar la fira i les activitats amb les que tractem de dinamitzar-la”.

            Activitats complementàries que han estat detallades per la tècnica, Alicia Carbonell, amb especial referència cap al “glitter party” d maquillatge, que suposa la novetat d’un esdeveniment que ha anat consolidant-se com a mostra del sector des de 2004. Un altra novetat de la present edició es que serà continu tota la jornada, sense parada a migdia, per tal de quedar ambientat en les hores centrals pel taller de ball d’Eva Morera i una actuació musical.

            Tot això a banda del IV Concurs de Pintura Ràpida, que, segons han remarcat el regidor i la tècnica, ha quedat associat a la Fira de Comerç com una atracció indispensable, gràcies a la tasca portada a cap per Maite Alborch.  Aquesta consideració, segons Ricardo Sendra, ha motivat a l’Ajuntament a augmentar del premi dins de les seues possibilitats i a gestionar la col·laboració d’empreses per a dotar-lo econòmicament amb vistes al donar-li impuls. En concret, el guardó d’enguany ha quedat establert en 800 euros aportats per les arques municipals per al primer classificat, 500 per al segons aportats per VAPF i 400 per al tercer per part d’Ecoforce. A aquestes dos últimes s’ha referit el regidor expressament per a agrair-les la predisposició i sensibilitat demostrada a l’hora d’establir-se en el municipi. A més ha agraït també a l’associació Comerç de Pego l’habilitació d’un premi infantil de 100 euros per a fomentar la participació dels més menuts en una iniciativa que, després de la concentració a les 9 hores, té previst desenvolupar-se de 10 a 16 hores, quan previ veredicte del jurat, tindrà lloc el lliurament de trofeus.

            La tècnica de Desenvolupament Local ha aprofitat la circumstància per a fer una crida a les empreses pegolines per a aprofitar la presència de l’estand de l’IVAJ per a tractar d’adherir-se a la dinàmica del Carnet Jove dirigit a evitar la fugida del potencial client en aquest sector d’edat cap a grans superfícies comercials.  

             

<<< Tornar a la portada