La Fira d’Ondara torna a la normalitat amb la novetat de la Gala de Premis del Comerç Local

  • La Fira d’Ondara vuelve a la normalidad con la novedad de una gala de premios del comercio local
  • La Fira d’Ondara vuelve a la normalidad con la novedad de una gala de premios del comercio local
  27/10/2022

La presentació de la Fira d’Ondara 2022 ha iniciat el compte enrere per a la celebració amb total normalitat de l’edició 2022 on l’esdeveniment retorna amb tota normalitat i sense les restriccions derivades de la pandèmia.

        L’acte ha reunit a l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, al regidor de Festes, Tradicions i Associacionisme, Miquel Gomis, a la tècnica de Desenvolupament Local, Ana Cotaina, a la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Ondara (ACO) i al dissenyador del cartell que suposa el reclam de l’edició d’enguany Toni Ortolà.

        “La “Fira de Fires” que es celebra des de 1690 a Ondara és la mostra de la força del comerç ondarenc i que els establiments participants repetisquen any rere any es la prova de que estan vius”, ha manifestat Ramiro per a explicar que l’estructura de la Fira 2022 es molt semblant a la dels anys precedents a la pandèmia amb la principal novetat de la Gala de Premis del Comerç Local. Aquesta, prevista per al 26 de novembre preveu culminar l’esdeveniment que abasta el caps de setmana del 12 y 13, 19 i 20 i 26 i 27 amb la fira d’atraccions al carrer nacions sense estat com a factor de cohesió, que enguany pretén ser més inclusiva cap a la gent amb espectre autista. Aquesta premissa ha motivat als responsables de l’Ajuntament a posar-se en contacte amb els firers per a que en determinades hores tinguen la música apagada. Així mateix ha informat que enguany el Dia del xiquet ha quedat establert els  dimecres 16 i 23 de novembre, amb les atraccions a 1,5 euros.

        Un altre eix comú del novembre firal està en el III Concurs de Tapes, que tan bon resultat va donar en les anteriors edicions de 2020 i 2021, que torna a tindre els propis establiments de restauració local com a escenari. Segons ha detallat el regidor d’Associacionisme, la participació en el concurs gratuïta per als establiments locals ha integrat a bars i i restaurants com Asley, Cervera, Prado, Karma, Centre Social, La Parada, Sant Lluís, Valero i La Xata de Sole. Cadascun d’ells hi haurà d'elaborar una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros. Tot això dins d’una dinàmica que, en aquesta tercera edició, torna a establir un premi a la millor tapa del poble dotat econòmicament amb 400 euros per al bar o restaurant guanyador, i 200 euros per al segon. A més els clients que completen el 70% de les tapes tenen el sorteig d’un sopar.

 

 

LA MARINA ALTA AMB ELS CINC SENTITS: L’OIDA

 

        El primer cap de setmana ha estat configurat al voltant de la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits, el Concurs Caní i la presentació Calendari AECC.

Pel que  fa a la mostra comarcal torna a estar organitzada per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) i està dedicada a l’oïda per a culminar el projecte anomenat “La Marina Alta amb els 5 sentits”, el qual al llarg dels anys ha anat desenvolupant diferents activitats relacionades amb la vista, el tacte, el gust i l’olfacte. A tots aquesta ara es suma la corresponent al so concretada a partir d’un homenatge a les societats musicals que reunirà durant els dies 12 i 13 de novembre al Prado als estands de la Mancomunitat de Pego i les Valls; i municipis com Beniarbeig; Benidoleig; Castell de Castells; Dénia ; Benitatxell; El Verger; Els Poblets; Gata de Gorgos; La Vall de Laguar; Orba; Pedreguer; Xàbia; i Ondara. Donat el sentit que pretén agafar, l’esdeveniment compta amb la participació de diferents entitats associatives de la comarca i empreses de gestió cultural de la Marina Alta, vinculades al món musical, i amb un fòrum.

Aquesta dinàmica ha tornat a estar representada per la il·lustració de l’artista Toni Ortolà per a transmetre l’essència del sentit que enguany protagonitza la fira comarcal enfrontant la música que anima l’esdeveniment front als sorolls estridents, mitjançant la representació gràfica d’eixes ones acústiques que arriben a l’orella. Ortolà s’ha congratulat d’haver pogut completar el cicle que, en el seu moment, li van encarregar els responsables de l’Ajuntament d’Ondara per tal de renovar la imatge del que es la referència de la Marina Alta en matèria de fires promocionals. 

 

SEGON CAP DE SETMANA AMB FIRA DE COMERÇ I D’ANIMALS

 

        El segon episodi, considerat tradicionalment Fira Forta, té previst desenvolupar durant el dissabte 19 i el diumenge 20 la Fira del Comerç i l’Empresa al recinte del Prado.

        La tècnica ADL ha confirmat la participació d’establiments com Carnisseria Alberto Picó, Luansa – Soler Herramientas, Mobles Ortolá, Motos Mahiques, Gala’s, Passicos, Calçats Dora, Mobles Escrivá, Autoescola Ondara, Kobold, El desván de Aitana - Coco kids, Coqueta Moda Infantil, Frutos secos La Marina-Nuts@GO, Maika Regals, Coletas Kids fashion & complements, Toni Ortolá Disseny, Somriures, Dilatando Mentes, Fustabella, Salvadore Gutiérrez perruqueria, Bodegas Aguilar, Maxima Bikes, i Staner Events.

        Per la seua banda, la presidenta d’ACO, Imma Peiró, ha destacat la satisfacció de l’Associació perquè enguany, després de dos edicions amb restriccions, es puga tornar a fer la fira amb tots els estands.

El programa d'eixe segon cap de setmana firal es completarà amb la tradicional Fira d'Animals a la plaça de bous, organitzada amb la col·laboració de l'Associació de Carreters i Cavallistes d'Ondara. Segons ha anunciat el regidor d’Associacionisme, la mostra comptarà  amb tot tipus d'animal procedents de tot el llarg i l’ample de la geografia valenciana, des de l'Associació de Carreters i Cavallistes es disposaran de carros al migdia per a portar a passejar els xiquets i xiquetes que ho desitgen, i s’habilitarà una exposició de carruatges en l’amfiteatre taurí.

 

FIRETA DE NADAL I CONCENTRACIÓ DE VEHICLES COM A EPÍLEG

       

        L’organització ha fet girar el cap de setmana de 26 i 27 novembre al voltant d’una Fireta de Nadal a les rodalies del Prado, davant de la renúncia a última hora de l’Ondara Custom Club a fer-se càrrec de la Matinal Motera. Aquesta última jornada tindrà també com a al·licient la Concentració de Vehicles Antics en l’avinguda d’Alacant que vorà vertebrat l’accés des de la fira d’atraccions i la de nadal per un trenet. La vespra del tancament el I Sopar-gala del Comerç, organitzada conjuntament per ACO i l’Ajuntament d’Ondara lliurarà a partir de les 21 hores diferents guardons a la innovació, trajectòria capacitat emprenedor del teixit comercial ondarenc.

D'altra banda, des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Ondara s’ha avançat que els caps de setmana destaquen els concerts de Santa Cecília, protagonitzats respectivament per la Banda Juvenil de la UMO i la Unió Musical d’Ondara els 19 i 26 de novembre a l’Auditori Municipal a partir de les 19 hores.

 

<<< Tornar a la portada