La fireta de Sant Vicent de Benidoleig ofereix una ludoteca com a novetat per a tancar les festes pasqueres

La fireta de Sant Vicent de Benidoleig ofrecerá una ludoteca como novedad en el cierre de las fiestas de Pascua
  13/04/2023

Una ludoteca amb jocs participatius i d’entreteniment, atenció i destressa per a totes les edats és la principal novetat de la fireta de Sant Vicent a Benidoleig 2023, organitzada per l’Ajuntament pels propers dies 16 i 17 d’abril com a tancament oficial de les festes pasqueres a la comarca.

        Amb això, els responsables de l’Ajuntament de Benidoleig han reafirmat l’aposta per mantenir la tradició de l’únic porrat que no és presidit per la imatge d’un sant que existeix a la Marina Alta. Tradició que, segons s’ha transmès de generació en generació, arranca de l’adquisició de la imatge del sant més universal dels valencians en 1775 per part de la família dels Masos, encara que el porrat  pròpiament dit s’institucionalitzà com a tal en 1956, a conseqüència del trasllat a l’esplanada de la Cova les Calaveres de les parades de canyamel, tramussos, cacaus, dàtils, figues seques i carabassat que recalaven a la venta del Surdo a Murla,  com alternativa per la seua activitat qüestionada per l’Ajuntament d’aquella vila.

        L’activitat en qüestió, i l’afluència que va registrar, al remat fora fonamental per la posada en funcionament turístic d’aquest monument natural a partir de 1964, de la mà de la iniciativa privada, emplaçarà un conjunt musical el Dia de Sant Vicent Ferrer per a amenitzar amb un ball la jornada.

AGENDA D’ACTIVITATS

 

La fireta, que es vorà amenitzada per música i animació, compta amb espectacles per a tots els públics com paradetes variades de regals, artesania, alimentació, bijuteria i servei de barra amb picadetes i aperitius, dolços, salats, begudes, entrepans i barbacoa. A banda, de forma específica compta amb els següents tallers i activitats.

 

DIUMENGE 16

              -A les 11 h.: Obertura i passeig pel recinte de la fira i distracció per les paradetes.

              -De 11.30 a 13.30 i de 17 a 19.30 h.: Taller de torn de ceràmica i modelatge de fang participatiu per a tots els públics a càrrec del mestre ceramista José E. Ballesteros (Sanet i Els Negrals)

-A les 12.30 h.: Titelles amb l’obra “Liborito y el diabló” a càrrec de la companya Juglarteatro Maneco i Aitana Kids (La Vall de Laguar).

-A les 16.45 h: Exhibició de hula-hop artístic a càrrec de Canichesauria (Benimaclet)

-A les 17.15 h.: Taller participatiu de hula-hop.

-A les 18.15 h.: Concert del gru Luz y Raíz (La Marina Alta) amb músiques i lletres pròpies per al creiximent personal.

-A les 19.30 h.: Espectacle-show de malabars amb foc i fakirisme a càrrec de Balbo Show.

 

DILLUNS 17

        -A les 11 h.: Obertura i passeig pel recinte de la fira i distracció per les paradetes.

-De 11.30 a 13.30 i de 17 a 19.30 h.: Taller de torn de ceràmica i modelatge de fang participatiu per a tots els públics a càrrec del mestre ceramista José E. Ballesteros (Sanet i Els Negrals)

-De 12 a 14 hores i de 16 h. fins al tancament de la fireta música i cançons amb el grup Somnis.

-A les 17 h: Espectacle de clown, circ, malabars i excentricitats a càrrec de Balbo Show.

 

<<< Tornar a la portada