La FPV tria Ondara com a seu de la primera trobada femenina de “pilota grossa” que organitza

  • La FPV tria Ondara com a seu de la primera trobada femenina de “pilota grossa” que organitza
  • La FPV tria Ondara com a seu de la primera trobada femenina de “pilota grossa” que organitza
  25/09/2023

La primera trobada femenina de “pilota grossa” organitzada per la Federació de Pilota Valenciana ha escollit el trinquet d’Ondara i els carrers adjacents com seu. L’esdeveniment que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament anfitrió, està prevista pel proper diumenge entre les 9 i les 13 hores.

            La presentació de la trobada ha comptat amb la vicepresidenta de la federació, Bea Gavilà junt amb la regidora ondarenca d’Igualtat, Nerea Mallol, i el d’Esports, Lluis Fornés, per a destacar que si bé anteriorment s’han realitzat trobades femenines en galotxetes, raspall o llargues, aquesta és la primera ocasió que es realitza en aquesta modalitat tradicional que cada dia guanya més adeptes en permetre la participació de persones de diferent nivell i condició física.

EL PROPER DIUMENGE DE 9 A 13 HORES

 

            “L’esport constitueix un motor de canvi i ajuda a promoure la igualtat entre homes i dones”, ha remarcat Mallol per a qualificar aquest tipus d’iniciatives com a “fonamentals i molt necessàries en aquests moments, i més si es tracten d’esports més minoritaris”. En aquest sentit, ha expressat la seua satisfacció com a responsable de l’àrea d’Igualtat perquè es faça aquesta primera trobada a Ondara, dins de l’aposta per a aprofundir en eixe tipus d’actes per a fomentar l’esport femení.

Per la seua banda, el regidor d’Esporta ha assenyalat la col·laboració incondicional de l’Ajuntament d’Ondara en tot allò que proposa la federació de pilota per potenciar l’esport autòcton. Dinàmica que va portar als responsables municipals a adquirir recentment el segon trinquetet per ampliar les instal·lacions dedicades a aquesta modalitat molt popular entre els XVIII i XIX, com a millor fórmula d’aprofundir en la seua recuperació donat que  encara es practicava en el moment d’inauguració del trinquet ondarenc en 1872. De fet, segons ha incidit, des de la reforma i posada en funcionament de les instal·lacions el trinquet de pilota grossa d’Ondara compta amb una gran activitat que l’ha convertit en un escenari de referència al País Valencià a l’hora d’acollir trobades i campionats.

 

<<< Tornar a la portada