La Fundació Trinidad Alfonso tria a Pego com a seu central del Dia de l’Esport a la Comunitat Valenciana a celebrar el 26 de març

  • La Fundació Trinidad Alfonso tria a Pego com a seu central del Dia de l’Esport a la Comunitat Valenciana a celebrar el 26 de març
  • La Fundació Trinidad Alfonso tria a Pego com a seu central del Dia de l’Esport a la Comunitat Valenciana a celebrar el 26 de març
  21/03/2024

El representant de la Fundació Trinidad Alfonso, Dani Olmos, el regidor d’Esports de Pego, Raúl Tamarit, i el tècnic d’aquesta àrea, Josep Llorca, han comparegut a la Casa de la Cultura per a presentar la celebració del IX Dia de l’Esport a la Comunitat Valenciana que tindrà ala municipi com a seu principal el proper dimarts 26 de març.

 

RECONÈIXER L’ESFORÇ DEL MUNICIPI PER A PROMOCIONAR L’ACTIVITAT FÍSICA

 

            L’esdeveniment, segons ha explicat Olmos, es produirà simultàniament als 1.050 centres educatius per tot arreu del territori durant eixe matí com a fórmula per a commemorar el Dia Internacional de l’Activitat Física, previst per al 6 d’abril, però que al no ser un dia hàbil han decidit traslladar a una jornada lectiva. “Vam començar el projecte fa nou anys amb cinquanta centres i ja em arribat a vora 1.100 el que posa de manifest la bona disposició de la Comunitat Valenciana ena pro de l’esport”, ha ressenyat per a agrair la col·laboració de la Generalitat amb una iniciativa que té com principal objectiu promoure una vida saludable i els valors de l’esport.

            Així mateix, el portaveu de la fundació ha incidit en que l’elecció de Pego entre la vintena de municipis que es postulaven com a escenari central de la jornada ha estat per a tractar de donar visibilitat a la tasca portada a cap en els últims any en pro de la pràctica de l’esport i els valors inherents al mateix. “Així reconeixem la vostra tasca amb la intenció que siga un punt de partida per fer evolucionar diferents projectes de forma conjunta” ha indicat als representants municipals.

 

VISIBILITAT ALS MÉS DE 350.000 PARTICIPANTS AL LLARG I AMPLE DE LA COMUNITAT

 

            Per la seua banda, el regidor d’Esports s’ha congratulat de que Pego haja estat triat per l’entitat per a culminar una jornada que reuneix a vora 350.000 i xiquetes de tota la geografia valenciana al voltant de l’esport com a ferramenta de cohesió social. Amb això, ha ressenyat la intenció de posar en valor tota la filosofia olímpica i paraolímpica en l’esdeveniment pel fet que, segons ha remarcat “l’esport no és no més una activitat física sinó una forma de vida i  una eina de transformació social que ens ensenya la importància de la perseverança, el treball en equip, el respecte, l’esforç personal i la igualtat d’oportunitats com a valors en els que resulta convenient reflexionar”.

            A banda, Tamarit ha aprofitat la compareixença per a reivindicar “la importància de la pau i el respecte mutu en una mon cada vegada més complex”, per a interpretar l’oportunitat d’abanderar la jornada des de Pego com a un nou al·licient per a, des de la Regidoria d’Esports aprofundir en la dinàmica de fer del municipi un lloc encara millor per a viure des de l’esport com a factor de desenvolupament, segons apunta “per a aconseguit una societat on cada persona puga créixer i prosperar a partir de la valoració de l’esforç de cadascú”.

            Pel que fa al desenvolupament organitzatiu de la jornada tant el regidor com el tècnic han confirmat la participació dels alumnes de 5é i 6é de primària dels col·legis Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i Sant Antoni, a banda dels de primer de secundària de l’IES, Enric Valor, l’aula Hueco d’aquest i els usuaris del Taller Ocupacional. Tots ells, segons ha detallat, tenen prevists eixir dels respectius centres a partir de les 9 hores, per a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament i des d’allí desplaçar-se en comitiva a la pista d’atletisme de El Pujol per a, després de l’escalfament a càrrec d’Eva Morea de 10.30 a 10,45 hores, practicar les més de vint modalitats olímpiques i paralímpiques disposades per l’organització a través de catorze postes. Segons ha precisat Llorca, l’eix de la commemoració ha estat articulat al voltant de que cadascun dels col·legis represente a un continent a fi de que al final de la jornada puguen escenificar-se visualment el seus valors amb la configuració d’un anell olímpic.

            El tècnic ha aprofitat la circumstància per a agrair als docents dels diferents col·legis la seua implicació així com a la col·laboració de la Policia Local, Acció Urgent, el personal de serveis i el voluntariat. A tots ells el regidor ha volgut sumar la disposició de clubs esportius com el de futbol, basquet i atletisme per donar suport humà a la iniciativa.

 

<<< Tornar a la portada