La Generalitat elimina el toc de queda Dénia, Calp, Gata, Teulada, Ondara i Pego 

  • La Generalitat elimina el toque de queda Dénia, Calp, Gata, Teulada, Pedreguer, Ondara y Pego 
  • La Generalitat elimina el toque de queda Dénia, Calp, Gata, Teulada, Pedreguer, Ondara y Pego 
  06/09/2021

El tancament nocturn de l'hostaleria s'amplia fins a les 3 hores 

 

La denominada Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 ha donat llum verda a les noves mesures davant la pandèmia, que implica la fi del toc de queda en els municipis on encara es mantenia aquesta restricció. Per tant, a partir d'aquest dimarts hi haurà plena mobilitat nocturna a Dénia, Calp, Gata, Teulada, Ondara i Pego.

El president de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns el pla de desescalada en la Comunitat. Ximo Puig ha assenyalat que decau la prohibició de celebrar reunions socials amb un màxim de 10 persones, i ha avançat la reobertura de l'oci nocturn fins a les 3 de la matinada.

A més, l'aforament màxim dels locals d'oci nocturn serà del 50% en interior, es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions, no es permetrà el ball, i l'hora màxima de tancament serà les 3 de la matinada, podent-se realitzar l'última consumició a les 2.30 hores.

Quant a l'hostaleria i restauració s'incrementa l'ocupació de taules en interior, que passa de 6 a 8 persones, i es manté el límit d'ocupació en exteriors, fixat en 10 persones per taula. Així mateix es permet l'ús de la barra únicament per a retirada de consumicions.

D'altra banda, es manté l'aforament del 50% en la celebració d'esdeveniments multitudinaris en interior, amb un màxim de 1.500 persones; i en el cas que es puga dividir l'espai per sectors, es permetrà un màxim de dos sectors de fins a 1.000 persones cadascun.

En els esdeveniments a l'aire lliure, l'aforament màxim s'incrementa al 75%, fins a les 3.000 persones, limite que s'incrementa en el cas de poder establir divisions de l'espai, atés que es permet establir fins a cinc sectors amb 1.000 persones cadascun.

El president ha destacat que es realitzarà una "reobertura progressiva, segura i gradual" per a continuar reduint la transmissió del virus i avançar en la immunitat de grup, si continua l'evolució favorable de la situació pandèmica, i tenint en compte que el mes de setembre es produeix la volta al treball, l'inici del curs escolar i universitari, i un major ús del transport públic.

Així mateix, s'ha referit a l'objectiu d'arribar al 9 d'Octubre amb el 90% de la població vacunada, i ha fet una anomenada a la minoria de la població que encara no s'ha vacunat a fer-ho, recordant que aquest dimarts comença la vacunació sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva.

Les noves mesures estaran en vigor fins al 27 de setembre.

Subscriu-te!