La gran festa de la tomaca, en Els Magazinos

La gran fiesta del tomate, en Els Magazinos
  29/07/2022

El Concurs de la Millor Tomaca se celebra este diumenge 

La gran festa de la tomaca arriba aquest cap de setmana a Els Magazinos. Agricultors, professionals de la gastronomia i aficionats al millor producte de proximitat es donen cita en el mercat gastronòmic per a gaudir de l'III Concurs de la Millor Tomaca de la Marina. La cosa va de tomaques. I per això, el diumenge hi haurà esmorzar ‘tomaquer’ per a tots aquells que vulguen sumar-se a la iniciativa i un mercat on adquirir el producte de proximitat i els olis de Diània.

El Concurs de la Millor Tomaca de la Marina, organitzat per Els Magazinos i Cervesa Túria, fa un homenatge a l'agricultor local en un acte festiu que té a la tomaca com a protagonista. Agricultors de tota la Comunitat Valenciana competiran per a alçar-se amb el títol de millors productors de tomaca en les categories de: millor tomaca, millor tomaca de penjoll, millor tomaca de conserva i millor tomaca seca.

La cita arrancarà el dissabte 30 de juliol amb la selecció dels finalistes. Un jurat compost per experts gastronòmics i hedonistes puntuarà els productes presentats sobre la base del sabor, a l'aspecte visual i a la textura, prevalent la certificació ecològica. El jurat estarà compost per Pepa Cardona, cap de servei de Turisme de l'Ajuntament de Dénia; Floren Terrades, director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia; Pepa Cervera del restaurant Casa Federico; Andrés Soler d'Ostrarium Bar; i Orlando Quijano i Xicu Ramón del restaurant A la fresca.

Les tomaques seleccionades per a la final (10 en el cas de millor tomaca, 5 en els casos de millor tomaca de penjoll, millor tomaca de conserva i millor tomaca seca), passaran al tast final que se celebrarà en el matí del diumenge 31 de juliol. El jurat de la final estarà format pel cuiner Quique Dacosta; Paula Pons, directora de Guia Hedonista; Joan Ruiz divulgador gastronòmic de @esmorzaret; Jessica Bataille, CEO de Bataille living; Adolfo Utor, president de Baleària; Héctor Merienda, director creatiu d'Estudi Berenar i instagramer; un ambaixador de Cervesa Túria; Jaume Cervera, del restaurant Casa Federico; i Pepa Font, gerent de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia.

La gran festa de la tomaca es completa el diumenge amb l'Esmorzaret Tomaquer a “El Carrer dels Sabors “ del mercat, de 10 a 12 del matí i a un preu de 10 euros. L'oferta és la següent: A la Fresca prepararà la seua bocata Baix La Mar; Ostrarium Bar, ensalada russa Ostrarium, ensalada amb tomaca rosa de José Tudela, pa de cristall amb pulled pork, adobats i maionesa de remolatxa; Santa Pasta, ensalada caprese amb tomaca rosa d'altea, mozzarella fresca i emulsió de pesto acompanyada amb focaccia cruixent casolana, a més de panino de focaccia casolana amb pernil serrà italià, mozzarella fresca, tomaca de la marina, rúcula i vinagreta de pesto; el Baret de Robert, per part seua, oferirà cocs de dacsa amb tomaca i tonyina; El Cachirulo proposa un entrepà de tonyina, ceba, olives i vitet, que acompanyarà d'ensalada de tomaca amb capellà i olis de Diània; Patagònia i Allora, bondiola amb ensalada caprese amb tomaca, mozzarella i alfàbega; mentre que L’atelier Du Petit Français servirà hamburguesa amb tomaca i ensalada de tomaca de la Marina.

En el mercat ambulant es podran adquirir tomaques al pes i olis de Diània, amb presència de les marques Tossut, Octobris, i Castell de la Costurera. Maridatge amb sabor d'estiu.

<<< Tornar a la portada