La Guàrdia Civil desarticula un grup especialitzat en el robatori de cables de llum 

La Guardia Civil desarticula un grupo especializado en el robo de cables de luz 
  27/09/2021

Una operació de la Guàrdia Civil ha permés desmantellar un grup criminal que robava cables de coure de l'enllumenat públic a la comarca. El capitost de la banda, un home de nacionalitat espanyola i de 35 anys, ha sigut detingut. A més, s'investiga judicialment a la seua esposa i a altres cinc persones, d'entre els 33 i 42. Entre ells hi ha algunes persones marroquines. 

Vivien a Aldaia i Alaquas però cometien els seus delictes en urbanitzacions aïllades de les províncies d'Alacant i València. Els perjudicats calculen que els danys ascendeixen a prop de 30.000 euros ja que van ser robats milers de metres de cables i diferents objectes com a planxes metàl·liques o motors. 

Les investigacions es van iniciar a la fi del passat de juny, quan tres dels autors van ser identificats en una urbanització de Pedreguer, a punt de recollir sis bobines amb diversos centenars de metres de cablejat, que prèviament havien tallat de l'interior d'arquetes i fanals. En aqueixes dates, es va notar un increment d'aquesta mena d'accions en poblacions de la comarca, com Tormos, Els Poblets i Vall de Laguar. L'Equip Roca de Calp va poder identificar a un grup de persones, que tenien un ampli historial delictiu per aquesta mena de robatoris. Venien el material a diferents chatarrerías de la seua confiança a la província de València per a realitzar la venda del coure, aconseguint un alt benefici econòmic. La Guàrdia Civil assegura que la propietària d'una chatarrerías acceptava la mercaderia, coneguent que era robada. Per tant, és una de les investigades. 

A més, s'ha aconseguit recuperar part del cable, que ha sigut retornat als seus propietaris. 

El cap del grup va ser detingut a Palos de la Frontera, on s'havia traslladat a viure al costat de la seua esposa, davant la sospita que la Guàrdia Civil anava després d'ells. A més, va ser requisat el vehicle que utilitzaven per a cometre els robatoris.

La segona fase de l'operació es va desenvolupar a Aldaia. Allí van ser localitzats quatre homes que pertanyien a la banda així com a la propietària de la chatarrería.

 

<<< Tornar a la portada