La Guàrdia Civil desmantella un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana en xalets de luxe de Calp

  • La Guardia Civil desmantela un grupo criminal dedicado al cultivo de marihuana en chalets de lujo de Calp
  • La Guardia Civil desmantela un grupo criminal dedicado al cultivo de marihuana en chalets de lujo de Calp
  13/04/2023

 

S'han intervingut 1.600 plantes de marihuana 

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha desarticulat una organització criminal dedicada a la producció de marihuana que operava en diverses urbanitzacions de Calp. L'operació s'ha saldat amb la detenció de la totalitat dels seus membres, el capitost i altres sis persones. 

Les investigacions van començar fa uns mesos des de l'Àrea d'Investigació de Calp, aconseguint revelar les localitzacions on es duien a terme l'activitat delictiva. A més, els agents van aconseguir identificar a tots els membres de la banda, determinant els rols que estava exercint cadascun d'ells, necessaris tots per a l'execució final del delicte. Van esbrinar que rendien comptes davant el capitost de l'organització, demostrant així l'especialització del grup.

La fase final es va iniciar el passat 23 de març, quan es va produir el registre en els 7 habitatges, totes elles xalets de luxe en diferents urbanitzacions de Calp. En aquesta operació van ser detingudes set persones, d'entre 30 i 61 anys d'edat i de nacionalitat anglesa, colombiana, belga i holandesa. A més, es va produir la confiscació de 1.600 plantes de marihuana, 20 quilograms de cabdells, secs i envasats, llestos per a ser transportats, 60.000 euros en efectiu i 5 vehicles d'alta gamma, entre els quals figurava un Ferrari valorat en més de 150.000 euros. 

Als detinguts se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal. El Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Dénia va acordar l'ingrés a la presó sense fiança de sis dels set detinguts, inclòs el líder. Els detinguts tenien antecedents policials als seus països d'origen. 

Segons la Guàrdia Civil, aquesta organització portaria més de dos anys cometent aquests actes, la qual cosa hauria suposat un benefici de més d'un milió d'euros, implicant així la desarticulació d'un dels entramats delictius dedicats al tràfic de marihuana més actius de la Comunitat Valenciana.

 

 

<<< Tornar a la portada