La Guàrdia Civil detecta un grup que venia medicaments veterinaris de manera il·legal 

  • La Guardia Civil detecta un grupo que vendía medicamentos veterinarios de forma ilegal 
  • La Guardia Civil detecta un grupo que vendía medicamentos veterinarios de forma ilegal 
  05/04/2023

 

Tretze persones han sigut investigades per delictes contra la salut pública, falsedat documental i grup criminal 

La Guàrdia Civil ha desenvolupat durant l'últim any una operació que ha permés traure a la llum la venda il·legal de medicaments veterinaris, que es comercialitzaven sense cap control. El capitost de la trama és el propietari d'un establiment en l'Horta Sud, que comptava amb la col·laboració d'un veterinari de confiança.

Les activitats il·legals es realitzaven, segons la Guàrdia Civil, a la província de València i a la Marina Alta. S'utilitzava el mètode denominat “recepta inversa”, que consisteix en la compra i venda del medicament veterinari subjecte a prescripció veterinària, mitjançant la presentació d'una recepta veterinària no expedida a conseqüència d'un acte clínic previ sinó per petició dels clients. Amb aquesta pràctica augmentaven el nombre de vendes i els guanys econòmics. L'empresa investigada comptava amb un veterinari que realitzava la prescripció de les receptes sense el reconeixement físic de l'animal, desconeixent per tant l'estat sanitari d'aquest.

Tot aquest entramat suposava un perill tant en els animals, com en alguns dels casos, en els possibles consumidors finals de la carn d'aquests animals, ja que també es trobaven animals destinats al consum humà.

Durant les investigacions, s'han realitzat inspeccions en comerços de Dénia, Pedreguer, Pego, Teulada i Alcalalí així com de localitats de la província de València. 

Hi ha implicats 11 homes i 2 dones, d'edats ens els 43 i 72 anys, als quals se'ls imputen els delictes contra la salut pública, falsedat documental, pertinença a grup criminal. Es tracta del gerent de l'empresa, el veterinari i la farmacèutica i els responsables de xicotets comerços. A més, s'han intervingut 2.850 receptes veterinàries, 200 dosi de medicaments veterinaris subjectes a prescripció veterinària preparats per a la seua distribució i gran quantitat de documentació que encara es continua analitzant.

La causa està sent instruïda pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Dénia. 

 

 

<<< Tornar a la portada