La Guàrdia Civil deté a dues dones en Moraira i Calpe per robatoris amb el mètode de l'abràç

La Guardia Civil detiene a dos mujeres en Moraira y Calpe por robos con el método del abrazo
  02/08/2021

 

La Guàrdia Civil d'Alacant continua lluitant contra el conegut “mètode de l'abraç”, un tipus de delicte difícil de perseguir, en el qual una dona jove s'acosta a la seua víctima i, després de diversos gestos d'afecte, li lleva les joies, el rellotge o qualsevol altre objecte de valor que poguera portar. Però les víctimes no s'adonen del robatori fins a passats diversos minuts, quan ja és tard per a donar abast als autors. Efectius de la Guàrdia Civil han detingut a Calp a dues dones com a presumptes autores de delictes de furt mitjançant aquest sistema.

En Moraira, una dona de 28 anys va ser localitzada quan anava amb cotxe al costat d'un home i a un menor d'edat. Els agents van sospitar perquè el vehicle es desplaçava a baixa velocitat, com si els ocupants estigueren rondant. En procedir a la seua identificació, es va saber que als dos adults els constaven antecedents per delictes per furt i robatoris amb violència o intimidació, mitjançant el mètode de l'abraçada. A més, la dona tenia una requisitòria judicial de cerca detenció i personació, emesa a Màlaga, pels mateixos fets. 

Després del visionat d'unes càmeres de seguretat, es va poder reconéixer a la dona, sense cap gènere de dubtes, cometent un furt “afectuós” en el pàrquing d'un restaurant de Moraira.

L'altra detinguda té 27 anys i també comptava amb ordres de cerca i detenció per robatoris amb violència contra ancians i persones vulnerables o amb mobilitat reduïda. Com en el cas anterior, la Guàrdia Civil es va adonar que un cotxe circulava a baixa velocitat pel nucli urbà de Calp i els seus ocupants, un home i una dona, estaven atents als moviments dels vianants. Tots dos tenien un historial amb més de cent delictes pel mètode de l'abraçada afectuosa. A la província de Barcelona, va abordar a dos ancians, als quals els va poder sostraure dos rellotges d'alta gamma valorats en més de 10.000 euros. 

 

 

<<< Tornar a la portada