La Guàrdia Civil deté un home per furtar en vehícles

La Guardia Civil detiene a un hombre por robos en vehículos
  28/01/2021

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a un veí del Poble Nou de Benitatxell com a presumpte autor de 16 robatoris en vehicles. L'home, de nacionalitat espanyola i de 45 anys d'edat, esperava que els ocupants s'allunyaren per a trencar el cristall de la finestreta del cotxe i sostraure els objectes de valor que hi haguera dins. Actuava en platges, cales i miradors de Xàbia i del seu lloc de residència.

            A vegades, el propi lladre aconsellava als turistes la visita a les zones més recòndites, apartades del tràfec de la gent, arribant a acompanyar-los si era necessari. Tan prompte com aparcaven i desapareixien de la seua vista, perpetrava el robatori amb absoluta tranquil·litat, garantint-se no ser descobert, en estar prou allunyat de la població.

            Quan localitzava targetes bancàries, les utilitzava per a traure tots els diners possibles o pagar amb elles en els comerços pròxims, abans que els legítims propietaris bloquejaren els seus comptes. Per això, se'l considera responsable d'un presumpte delicte d'estafa per l'ús fraudulent de les targetes.

            La investigació, realitzada per la Guàrdia Civil de Xàbia, ha permés constatar que ha sostret ordinadors portàtils, telèfons mòbils, càmeres de fotos i diners en efectiu. Es calcula que el valor del material robat dins dels turismes, sumat a les quantitats estafades de les targetes bancàries, supera els 15.000 euros.

            Els agents van descobrir que el detingut havia sostret de diversos habitatges en construcció gran quantitat de cablejat de coure. En la seua declaració, un dels afectats, que va presentar denúncia, va explicar que en tot just dues setmanes li havien robat fins a quatre ocasions el coure de diversos edificis. El valor del coure sostret ascendeix a 15.500 euros

<<< Tornar a la portada