La Guàrdia Civil deté a un matrimoni per robar en setze vehicles en dues platges d'Alacant

La Guardia Civil detiene a un matrimonio por robar en dieciséis vehículos en dos playas de Alicante
  06/09/2022

Un matrimoni ha sigut detingut per la Guàrdia Civil després de comprovar-se que havia robat en dieciseís vehicles estacionats en la cales Barraca, de Xàbia, i Moraig al Poble Nou de Benitatxell. Són reincidents per cometre aquest tipus de delictes tant a la província com a Sevilla, on resideixen de manera habitual, encara que durant l'estiu estaven establits a La Nucia. 

El home, de 37 anys, i la dona de 35 es desplaçaven a la comarca, triant cales en les quals els visitants havien de caminar una distància considerable des de l'estacionament fins a la zona de bany. D'aquesta manera, tenien temps per a robar en els cotxes sense  ser descoberts. Rondaven pels voltants dels aparcaments a l'espera d'observar que algun turista deixara a l'interior del cotxe bosses o motxilles després d'aparcar i esperaven que s'allunyaren prou. En el moment en el qual es quedava el pàrquing en solitari un temps prudencial, aprofitaven per a cometre els robatoris. A vegades els autors aconseguien baixar les finestretes forçant els mecanismes, prou com per a poder obrir els vehicles des de l'exterior, però sense produir el trencament. Però si aquest sistema no funcionava, no dubtaven a fracturar el cristall o forçar el barret fort. 

Una vegada accedien a l'interior, sostreien tots els objectes de valor: telèfons mòbils, dispositius electrònics, rellotges, ulleres de sol, carteres, targetes bancàries, diners en efectiu, i fins i tot peces de roba. Les targetes bancàries sostretes, abans de ser donades de baixa pels perjudicats, eren utilitzades pels autors per a pagar en diferents establiments de Benidorm de retorn fins al domicili de La Nucia. 

En aquesta ocasió se'ls imputen 10 delictes de furt en interior de vehicle, 6 de robatori amb força en interior de vehicle i 3 d'estafa per l'ús fraudulent de targeta de crèdit. El passat 13 d'agost van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Dénia, que ha decretat la llibertat amb càrrecs per al matrimoni.

<<< Tornar a la portada