La Guàrdia Civil deté al presumpte autor de l'assassinat d'un ancià de 96 anys a Xàbia  

La Guardia Civil detiene al presunto autor del asesinato de un anciano de 96 años en Xàbia   
  17/05/2022
Els investigadors han conclòs que va agredir amb una arma blanca a la seua víctima després de ser sorprés in fraganti quan intentava robar-li

La Guàrdia Civil d'Alacant ha esclarit un delicte d'homicidi amb arma blanca comés a Xàbia en les vespres del passat Nadal. La víctima, un home d'avançada edat va sorprendre un empleat que intentava robar-li en el seu domicili i que va escometre contra ell causant-li la mort. El cadàver de l'ancià, de nacionalitat espanyola, va ser descobert el 21 de desembre de 2021 en el seu domicili a Xàbia amb evidents signes de violència. Va ser la família la que va trobar el cos sense vida i va avisar immediatament als agents, amb el que es va activar la investigació per part de l'Equip d'Homicidis de la Guàrdia Civil d'Alacant. 
    Quatre mesos d'àrdues investigacions van posar finalment a la Guàrdia Civil sobre la pista de l'encarregat del manteniment de la piscina de la víctima, que treballava per a ell des de feia cinc anys. Fruit de la reconstrucció efectuada, els agents sospiten que aquell fatídic 20 de desembre, el presumpte autor, coneixedor que donada la proximitat de les festes nadalenques la víctima podia tindre a casa diners en efectiu, va anar fins al domicili amb intenció de robar-li. Mentre rebuscava a les habitacions, va ser sorprés per l'ancià, produint-se llavors l'agressió que va posar fi a la seua vida. L'autor, va agafar com a botí un ordinador portàtil i va fugir del lloc. 
    El passat 21 d'abril de 2022, va ser detingut al Poble Nou de Benitatxell el presumpte responsable. Es tracta d'un home de 58 anys, de nacionalitat colombiana. Se li imputen els delictes d'assassinat amb arma blanca i de robatori amb violència i intimidació. 
    La investigació ha sigut duta a terme pels agents de l'Equip d'Homicidis de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Alacant. El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia, que ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança, alçant el secret de sumari el passat 6 de maig. En el moment de la seua detenció li constava en vigor una requisitòria de detenció del seu país d'origen, per un delicte de tràfic de drogues.

<<< Tornar a la portada