La Guàrdia Civil localitza als autors de robatoris d'alvocats 

La Guardia Civil localiza a los autores de robos de aguacates 
  19/07/2021

 

Una operació de la Guàrdia Civil ha permés detindre a sis persones relacionades amb el robatori d'alvocats en tres municipis de la província, entre les quals es troba Ràfol d'Almúnia. Les investigacions han sigut realitzades per l'Equip Contra Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil de Calp, després de detectar-se un augment significatiu del robatori d'aquest producte. 

A Ràfol d'Almúnia, els investigadors van seguir la pista d'un home i una dona, de 54 i 53 anys, que es dedicaven a l'apicultura en llocs que es trobaven en els voltants d'explotacions d'alvocat. S'aprofitaven que la seua presència en la zona era habitual per als propietaris i els empleats per a moure's lliurement, accedint a les finques mitjançant cort dels closos. A aquesta parella se li imputa el robatori de 300 quilograms d'alvocats provocant pèrdues de 1.600 euros. Els detinguts són de nacionalitat ucraïnesa i se'ls imputa un delicte de robatori amb força. 

Els Equips ROCA de la Guàrdia Civil, de manera habitual, realitzen inspeccions per les diferents cooperatives agrícoles, així com entrevistes amb els agricultors, durant la campanya de recollida de l'alvocat per a comprovar in situ les possibles irregularitats en el desenvolupament dels treballs. Va ser durant una d'aqueixes inspeccions, quan els agricultors els van manifestar que estaven patint, de manera continuada, el robatori de grans quantitats d'alvocats en les seues finques.

 

<<< Tornar a la portada