La Guàrdia Civil recupera 50 blocs de pedra tosca furtats a Xàbia 

La Guardia Civil recupera 50 bloques de piedra tosca robados en Xàbia 
  23/08/2021

Dos homes i una dona, de nacionalitat espanyola i de 42, 35 i 43 anys, estan sent investigats com a presumptes autors del robatori de pedra tosca i d'un delicte d'estafa. De moment, la Guàrdia Civil de Xàbia, ha recuperat 50 blocs d'aquesta pedra, valorades en uns 1.000 euros.

L'extracció de la pedra tosca es va prohibir en 1972. Des d'aqueixa data, només es poden vendre i reutilitzar aquelles que ja estigueren extretes. 

Segons la Guàrdia Civil, la sostracció dels blocs de la pedra tosca es va produir en dues parcel·les situades al costat dels camins pròxims al riu Gorgos. Després que els propietaris interposaren denúncia, es va obrir una investigació amb l'es va poder relacionar un tercer furt, no denunciat, succeït en un restaurant que està tancat de manera temporal. 

Un vehicle vist en una localitat veïna, carregat amb peces de pedra, va ser una pista determinant per a la investigació. A això, es va sumar que durant la inspecció a una chatarrería de Dénia es van localitzar amb 50 peces d'aquest material de diferents pesos i grandàries.

Quan un dels perjudicats va reconéixer que aqueixes pedres eren de la seua propietat, els investigadors ja tenien suficients dades sobre els presumptes autors, als qui es considera responsables del furt i de la venda de les pedres a la chatarrería, assegurant que tenien procedència legal. 

 

 

<<< Tornar a la portada